ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Τετραήμερη μάχη με τα χιόνια και την κακοκαιρία έδωσε ο Δήμος Θέρμης για να κρατήσει ανοιχτούς τους κεντρικούς οδικούς άξονες καθώς το χιόνι έπεφτε κατά διαστήματα, πυκνό και με ιδιαίτερη ένταση  στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Δήμου μας.
Αναλυτικά, από την περασμένη Τετάρτη 2 Ιανουαρίου επιχειρούσαν στον ορεινό όγκο του Δήμου Θέρμης δύο αποχιονιστικά μηχανήματα UNIMOG και το Γκρέιντερ του Δήμου Θέρμης.
Από την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου εξάλλου, με εντολή του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου προσωπικό του Δήμου Θέρμης ( τεχνικό, εργατικό και διοικητικό δυναμικό) τέθηκε σε επιφυλακή και λειτουργία επί 24ωρου βάσεως προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επέλαση του χιονιά. Συγκεκριμένα, συστήθηκαν ένα Κέντρο Επιχειρήσεων στο εργοτάξιο του Δήμου Θέρμης, καθώς και δύο Συντονιστικά Κέντρα στη Δημοτική Κοινότητα Τριλόφου και στο εργοτάξιο Βασιλικών.
Συνολικά, σε επιφυλακή ανά βάρδια τέθηκαν 5 συνεργεία, αποτελούμενα από οδηγούς και δύο εργάτες, δύο UNIMOG. αποχιονιστικά μηχανήματα με χειριστές και βοηθούς, ένα τρακτέρ με χειριστή και συνοδηγό, τέσσερις τροχήλατες αλατιέρες και τρία JCB με χειριστές και ένα Γκρέιντερ που επιχειρούσαν από την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου έως την Κυριακή στις 10 το βράδυ, επί 24ωρου βάσεως και ανά βάρδια.

Με την ένταση των καιρικών φαινομένων και την επέκτασή τους σε όλη την έκταση του Δήμου μας, με εντολή του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου μισθώθηκαν επιπλέον 12 μηχανήματα (GCB, Γκρέιντερ, ένας μεγάλος Φορτωτής και μίνι φορτωτές), που ρίχτηκαν στη μάχη αντιμετώπισης του χιονιά σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα με ιδιαίτερη έμφαση σε Τρίλοφο, Καρδία, Πλαγιάρι, Κάτω Σχολάρι, Άγιο Αντώνιο, Μονοπήγαδο, Λιβάδι και Περιστερά , όπου η χιονόπτωση ήταν έντονη με το ύψος του χιονιού να φτάνει εντός των συγκεκριμένων οικισμών τους 50 πόντους, ενώ σε αρκετούς εκτός σχεδίου των οικισμών αγροτικούς δρόμους να ξεπερνά το ένα μέτρο.

Ειδικότερα, στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες Αγίας Παρασκευής, Ταγαράδων, Σουρωτής Αγίου Αντωνίου και στο Μονοπήγαδο επιχειρούσαν μισθωμένα μηχανήματα JCB και γκρέιντερ.
Στην Περιστερά και το Λιβάδι επιχειρούσαν JCB, γκρέιντερ και ένας μικρός φορτωτής (διαβολάκι) .
Στο Κάτω Σχολάρι, ένας φορτωτής και ένα JCB, ενώ στον Τρίλοφο, το Πλαγιάρι και την Καρδία ένα JCB, γκρέιντερ και φορτωτής.

Στη μάχη αντιμετώπισης του χιονιά από την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 6 Ιανουαρίου στις 10 το βράδυ ¨ρίχτηκαν” συνολικά 35 εργαζόμενοι ανά βάρδια από το τεχνικό και εργατικό δυναμικό, καθώς και συντονιστές, επόπτες και χειριστές.

Χθες Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019, εκτός λειτουργίας τέθηκαν δύο μισθωμένα μηχανήματα που επιχειρούσαν αποχιονισμούς στη Δημοτική Κοινότητα Τριλόφου, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασία αποχιονισμού στη συγκεκριμένη Δημοτική Κοινότητα.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ τις χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών διαδέχονται συνθήκες παγετού μέχρι τα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας και στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμαρχος Θέρμης έδωσε εντολή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί χωρίς προβλήματα ο παγετός. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα ο Δήμος Θέρμης ενημέρωσε τη σχολική κοινότητα ώστε να διατηρήσει τους καυστήρες των σχολείων ανοιχτούς έτσι ώστε τα σχολικά συγκροτήματα να είναι σε θέση να υποδεχτούν τους μαθητές μας με την επιστροφή τους από τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Συνεργεία του Δήμου Θέρμης από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019 καθαρίζουν τις αυλές όλων των σχολικών συγκροτημάτων και σε όλη την έκταση του Δήμου Θέρμης.
Μηχανήματα θα συνεχίσουν να επιχειρούν και τις επόμενες ημέρες σε όλη την έκταση του Δήμου μας καθ΄ όλη τη διάρκεια του επικείμενου παγετού και ιδιαίτερα στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται προβλήματα.
Υπενθυμίζεται σε όλους τους συνδημότες μας ότι σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Συντήρησης Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειο Μουστάκα στο τηλέφωνο 6981304515 ή με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Δήμου Θέρμης στο 2310 467110.

 

 

 

 

 

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο