ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

ghgeneis prwthΠλήθος κόσμου απόλαυσε την περασμένη Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, δεκάδες χορευτές ντυμένους με πολύχρωμες, αντιπροσωπευτικές φορεσιές των περιοχών Νάουσας, Φλώρινας, Αριδαίας, Δράμας, Σέρρών, Θεσσαλονίκης, καθώς και από το Βόιο και το Ρουμλούκι, στην πετυχημένη επετειακή εκδήλωση των Γηγενών Μακεδόνων “ ο Μέγας Αλέξανδρος” που φιλοξενήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μουσικές κομπανίες, που πήραν μέρος στην εκδήλωση, εισήγαγαν τους εκατοντάδες πολίτες που πλαισίωσαν την εκδήλωση, στα διαφορετικά ηχοχρώματα που χαρακτηρίζουν τις περιοχές αυτές.


Με αφορμή τη συμπλήρωση των 25 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας των χορευτικών τμημάτων του, o Σύλλογος Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης “ο Μέγας Αλέξανδρος” έχει ορίσει το 2018 ως έτος αφιερωμένο στους χορευτές του. Έχοντας αυτό ως αφορμή, ένα πολύ ιδιαίτερο και  όμορφο ταξίδι έχει ήδη ξεκινήσει για τους χορευτές του Συλλόγου, ήδη από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς. Προορισμός του ταξιδιού δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τη Μακεδονία, αυτή που αντιπροσωπεύει και χαρακτηρίζει την ταυτότητα του Συλλόγου. Συγκεκριμένα, χορευτές, χοροδιδάσκαλοι και Διοικητικό Συμβούλιο ένωσαν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να μεταφέρουν το πλήθος του κόσμου που παρευρέθηκε στην επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου, σε διαφορες περιοχές της Μακεδονίας.

ghgeneis 10ghgeneis 9ghgeneis 11Στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος ο οποίος κατά το σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα 25 χρόνια δράσης και δημιουργίας του Συλλόγου, καθώς και στην έντονη δραστηριότητα και προσφορά του στον πολιτισμό του Δήμου Θέρμης, στη ζωή μας και στη διατήρηση της παράδοσης του τόπου μας.  Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες όλων των δημοτών για αυτή την μεγάλη προσφορά, την πλούσια δράση και το διαρκές ενδιαφέρον του Συλλόγου για την ευημερία του τόπου μας.

ghgeneis dhmarxosghgeneis dhmarxos 2
“ Αποτελείτε ένα σταθερό κεντρικό πυλώνα της πολιτιστικής μας και πνευματικής ζωής. Σας ευχαριστούμε που είστε μία ζωντανή οντότητα που πάλλεται δυνατά στους ρυθμούς της ζωής του Δήμου μας, μεταφέροντας τα πανανθρώπινα μηνύματα του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της πνευματικής ανάτασης στην τοπική μας κοινωνία, προοιωνίσματα συλλογικότητας, αισιοδοξίας και αξιών που αντέχουν σε κάθε κρίση και δίνουν λύσεις στα προβλήματα της εποχής μας και ευκαιρίες εναρμόνισης των κοινωνικών μας σχέσεων” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θέρμης και κατέληξε :

ghgeneis 1ghgeneis 3ghgeneis 7
“Οι δημιουργικές σας δυνάμεις μας βρίσκουν αρωγούς και συμπαραστάτες σε αυτή σας την προσπάθεια ενίσχυσης, προώθησης, διάδοσης, στήριξης, προφύλαξης και κυρίως προστασίας των πολιτιστικών μας αγαθών. Εύχομαι να συνεχίσετε και στο μέλλον, με την ίδια ένταση και επιτυχία να δημιουργείται μία αέναη ροή πολιτιστικής ιστορίας, ένα συνεχές αποτύπωμα παράδοσης, που θα κληρονομήσουν ως παρακαταθήκη οι νεότερες γενιές, τα παιδιά και τα εγγόνια μας”.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο