bohtheia sto spiti 3

Κανονικά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους χθες Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 και οι  16 εργαζόμενοι του Δήμου Θέρμης του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, που δεν συμμετείχαν στην προγραμματισμένη στάση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε σε Πανελλαδικό επίπεδο, από τις 11:00 το πρωί έως και τη λήξη του ωραρίου τους. Ωστόσο, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι του “Βοήθεια στο σπίτι” έχουν προαναγγείλει για την ερχόμενη Πέμπτη 29 Μαρτίου, την πραγματοποίηση 24ωρηςΠανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, διεκδικώντας μεταξύ άλλων την οριστική τακτοποίηση όλων των εργαζομένων του προγράμματος, οι οποίοι εργάζονται ανελλιπώς επί 15 συνεχόμενα χρόνια, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά, στα αιτήματα της κινητοποίησης περιλαμβάνονται η καταβολή οφειλόμενων δεδουλευμένων, η οριστική τακτοποίηση όλων των εργαζομένων του προγράμματος, οι οποίοι εργάζονται  επί 15 συνεχόμενα χρόνια, η καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος και στους οικογενειακούς βοηθούς του προγράμματος, οι νέες προσλήψεις και η αναβάθμιση των απαιτούμενων υλικοτεχνικών μέσων.

bohtheia sto spiti 4Συνολικά στο Δήμο Θέρμης εργάζονται 16 άτομα στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος κοινωνικής προστασίας κατ΄οίκον βοήθεια σε ηλικιωμένους και ανθρώπους με αναπηρία, με στόχο την παροχή οργανωμένης και συστηματικής φροντίδας σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες και με προτεραιότητα σε όλους τους συμπολίτες μας, που είτε δεν εξυπηρετούνται πλήρως, είτε χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, ή διαβιούν μοναχικά ή είναι εγκαταλειμμένοι, ή δεν έχουν επαρκείς οικονομικούς πόρους. Το προσωπικό του προγράμματος, απείχε από τη χθεσινή ολιγόωρη στάση εργασίας , συνεχίζοντας να προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες του, στους τριακόσιους πενήντα οκτώ συμπολίτες μας, ωφελούμενους του προγράμματος.
Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα στελεχώνεται από καταρτισμένα στελέχη και ειδικούς επιστήμονες και συγκεκριμένα τέσσερις (4) Κοινωνικούς Λειτουργούς, πέντε (5) Νοσηλευτές και επτά (7) Οικιακούς Βοηθούς. Μέσω του προγράμματος εξασφαλίζεται στενή συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας και των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, καθώς και τις άλλες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας. Παράλληλα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές, πραγματοποιούν κατ’οίκον επισκέψεις σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, με στόχο την καταγραφή των αναγκών τους και την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Συνεργάζονται με την Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου Υγείας Θέρμης, με το Τμήμα Ανηλίκων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και διενεργούν Κοινωνικές Έρευνες σε περιπτώσεις περίθαλψης ασθενών σε Κλινικές και Ιδρύματα Χρόνιων Παθήσεων, Κέντρων αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία ή για λογαριασμό περιφερειακών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο