ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

theatro kalhΤα φώτα της Θέρμης άναψαν, οι αυλαίες σηκώθηκαν και ένα πλούσιο Θεατρικό Φθινόπωρο, περιμένει όλους τους δημότες μας στη ΔΕΠΠΑΘ, με βασικό σκοπό να τους  φέρει σε επικοινωνία με μια μεγάλη θεατρική συνάντηση. Η γιορτή του Θεάτρου στο Δήμο Θέρμης θα περιλαμβάνει παραστάσεις και  παραγωγές των ομάδων θεάτρου της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ,  καθώς  και τη συμμετοχή θεατρικών παραστάσεων από νέες  ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Στόχος της μεγάλης αυτής θεατρικής συνάντησης είναι η  καθιέρωση σε ετήσια βάση ενός  θεσμού, που θα συμβάλλει στη θεατρική παιδεία με απώτερο σκοπό, να δώσει την ευκαιρία σε  θεατρικούς δημιουργούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους . Μια θεατρική γιορτή που θα φέρει σε επικοινωνία τον κόσμο με το θέατρο.

theatro 2

Αναλυτικά το πρόγραμμα του θεατρικού Φθινοπώρου παρουσιάζεται ακολούθως :

Παρασκευή 06, Σάββατο 07 & Κυριακή 08

«My name is MiΔΑΣ…King MiΔΑΣ»

Εφηβική Θεατρική Ομάδα Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.

Λίγα λόγια:

Οι θεοί αποφασίζουν να βάλουν τον Μίδα σε μία σειρά από δοκιμασίες προκειμένου να πάρει το μάθημά του για την απληστία και την αλαζονεία που τον χαρακτηρίζουν. Τελικά μέσα από ξεκαρδιστικές περιπέτει­ες, όπως το περίφημο «χρυσό άγγιγμα» και τα περιβόητα «γαϊδουρινά αυτιά», ο βασιλιάς Μίδας θα πάρει επιτέλους το μά­θημά του και θα συνειδητοποιήσει ότι το σημαντικό στη ζωή δεν είναι τα μεγαλεία και τα υλικά αγαθά, αλλά το να αγαπάς και να μοιράζεσαι!

theatrikh parastashΣυντελεστές:

Σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Δήμητρα Τσάκου

Σκηνική & ενδυματολογική επιμέλεια: Σοφία Ιεροδιακόνου

Παίζουν:

Μαρίνα Ασλανίδου, Μυρτώ Καρκαβίτσα, Αλέξανδρος Κυπαρίσσης, Γεωργία Μακρί­δου, Χριστίνα Τορουνίδη, Μαριάννα Παλά­του, Μαρία Τσαγκάλη, Μαρία Τσαγκαλίδη, Ράνια Τζουμάκα, Ανδριάνα Σκανδαλίδου, Μάγδα Πιτσινή.

Σάββατο 14 & Κυριακή 15

«Ράφτης Κυριών» του Ζωρζ Φεντώ

Θεατρική Ομάδα Κ.Π. Σουρωτής

Λίγα λόγια:

Η κωμωδία “Ράφτης Κυριών” είναι η πρώ­τη μεγάλη επιτυχία του Ζωρζ Φεντώ. Ίντριγκες και αλήθειες που καταλήγουν σε κατά συνθήκη ψέματα. Ένας γιατρός της υψηλής κοινωνίας, μια αποτυχημένη απόπειρα απιστίας, μια πεθερά κι ένα ρα­φτάδικο είναι μερικά από τα στοιχεία που με μεγάλη μαεστρία ο συγγραφέας συνθέ­τει τη συζυγική αυτή φάρσα που οδηγεί σε αλλεπάλληλες κωμικές καταστάσεις! Ο Ζεράρ Μουλινό, είναι γιατρός και παντρε­μένος με την Υβόν. Έχει μια εξωσυζυγική σχέση με τη Σουζάν. Νοικιάζει ένα πρώην ραφτάδικο, με σκοπό να γίνει η ερωτική τους φωλίτσα. Η Σουζάν είναι παντρεμένη με τον Ανατόλ. Ο Ανατόλ απατά τη σύζυ­γό του με τη Ροζ, η οποία είναι γυναίκα του Φελίξ, ο οποίος είναι φίλος του Μουλι­νό. Η πεθερά του γιατρού, το αντιβιοτικό των νιόπαντρων ζευγαριών, κυρία Εγκρε­βίλ, και η κόρη της Υβόν προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Ρούλα Αγγελίδου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Μυτίνης

Παίζουν:

Ζωή Σαμαρά, Βιργινία Τσομπανίδου, Οδυσσέας Χριστοφορίδης, Γιώργος Μυτί­νης, Στέφανος Κόντος, Αναστασία Τσολά­κη, Γιάννης Χριστοφορίδης, Κωνσταντίνα Συγκούνα.

theatro 3

Παρασκευή 27, Σάββατο 28 & Κυριακή 29

«Εγώ ελπίζω να τη βολέψω!»

Εφηβική Θεατρική Ομάδα Κ.Π. Νέας Ραιδεστού

Λίγα λόγια:

Μία απλή αλλά καταπληκτική ιδέα ενός δασκάλου, του Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα, να εκδόσει τις εκθέσεις των μαθητών του ακριβώς όπως είναι. Περίεργες, οραματι­στικές, ανορθόγραφες, κωμικές, απελπι­σμένες, εκρηκτικές, με ακούσιο χιούμορ. Εκθέσεις γραμμένες από παιδιά από τη Νάπολη, το Νότο της Ιταλίας, με βαθύ­τητα μηνυμάτων που ξεπετάγονται από αυτά τα μικρά εκπληκτικά παιδικά μυαλά.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Δώρα Σκαρλάτου

Σκηνική & ενδυματολογική επιμέλεια: Σοφία Ιεροδιακόνου

Παίζουν:

Θωμαή Γαρδίκη, Θεόδωρος Γαρδίκης, Έλενα Τσακατσώνη, Αθηνά Μπακάλη, Ολυμπία Τουφεξή, Μυρτώ Καρκαβίτσα, Νικολέτα Δεληγιάννη, Ορέστης Κούτρης, Μαρία Τσιωνίδου, Πωλίνα Βαμβακοπού­λου, Κωνσταντίνος Ταλιουρίδης, Μαρία Μπασμπάνη, Κωνσταντίνος Τσινάρης, Ρα­φαηλία Μακρίδου, Ξανθίππη Ευθυμιάδου, Θεοδώρα Γκορτζίλα, Ελένη Κολοζώφ, Ελευθερία Γιοβανάκη, Μαρία Χατζηγιάννη, Φιλίτσα Μαστάγκα, Στέλλα Χατζηϊωάννου.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

 

Παρασκευή 03, Σάββατο 04 & Κυριακή 05

«Μια καθώς πρέπει οικογένεια» &

«Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!»

Εφηβική Θεατρική Ομάδα Θέρμης

Λίγα λόγια:

Δύο κωμωδίες σύγχρονες που σατυρί­ζουν με καυστικό τρόπο τις σχέσεις των ανθρώπων που τις καθορίζει το χρήμα, ο εγωισμός, η απιστία, το πείσμα και το συμφέρον. Μέχρι που όμως μπορεί να οδηγήσουν αυτά τα συναισθήματα, θα το δείτε στην παράσταση!

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Δώρα Σκαρλάτου

Σκηνική & ενδυματολογική επιμέλεια: Σοφία Ιεροδιακόνου

Παίζουν:

Βαγγέλης Καϊτσιώτης, Θοδωρής Κουστο­λίδης, Γιώργος Λάλος, Δημήτρης Ντελ­μπέρης, Κωνσταντίνος Παπακωστάκης, Χρήστος Σιδηράς, Κατερίνα Μιχαηλίδου, Κατερίνα Παπαθεοδώρου, Χριστίνα Τσο­ντίλη, Εύα Δημητρίου, Τηλεμάχη Ζλατά­νου, Ζωή Μυριανίδη, Μάγδα Χατζηιωάν­νου, Πηνελόπη Χαβιάρη.

Ώρα έναρξης για όλες τις παραστάσεις της

Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.: 20:00

Καλλιτεχνική διεύθυνση θεάτρου:Θεόφιλος Λάλος

Σχεδιασμός & εικονογράφηση:Σοφία Ιεροδιακόνου

Φωτισμοί: Γρηγόρης Μόσχου

 

 

 

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο