fwto pagosmia hmera xoroyΟ Δήμος Θέρμης και η ΔΕΠΠΑΘ γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Χορού Χορού αύριο  με τη  Σχολή Χορού του Δήμου Θέρμης να παρουσιάζει επιλεγμένες χορογραφίες με τμήματα της Σχολής.  Στην ξεχωριστή αυτή παράσταση αξιοσημείωτη είναι  η συμμετοχή της κ. Καρολίνας Κωνσταντίνου από την Κύπρο με την χορευτική ομάδα JUNIOR COMPANY. Όπως είναι γνωστό η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Χορού το 1982 προς τιμήν του Ζαν-Ζωρζ Νοβέρ (Jean-Georges Noverre, 1727 – 1810), δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου. Η ημέρα αυτή, ( 29η Απριλίου), είναι αφιερωμένη στο χορό με στόχο να γιορτάσει την καθολικότητα αυτής της τέχνης, να υπερβεί κάθε πολιτικό, πολιτισμικό και εθνικό εμπόδιο και να φέρει κοντά τους ανθρώπους μέσα από την κοινή τους γλώσσα – το χορό. Την ημέρα αυτή ενισχύουμε με την συμβολή μας την ανανέωση εξοπλισμού του 1ου Ειδικού Εργαστηριού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Θέρμης ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – JUNIOR COMPANY.

 

Λίγα λόγια για την Καρολίνα Κωνσταντινίδου: 

Η Καρολινα Κωνσταντινου γεννήθηκε στη Λεμεσό. Δασκάλα της η Ναδίνα Λοιζίδου. Αντιπροσωπεύει την Κύπρο στους διαγωνισμούς της « Eurovision des Jeunes Danseurs », το 1995 στη Λωζάνη της Ελβετίας και το 1997 στο Gdansk της Πολωνίας. Σπουδάσε ι διδασκαλία χορού στο Montpellier της Γαλλίας υπό την Διεύθυνση του Rudy Bryans κι έπειτα κερδίζει υποτροφία για το τελευταίο έτος του « Real Conservatorio Profesional De Danza » της Μαδρίτης. Για τρεις συνεχόμενες χρονιές, καλείται ως guest-dancer στα Φεστιβάλ Χορού της Γαλλίας, Millau και Châteauroux. Το 2001 υπογράφει συμβόλαιο ως σολίστ με την Όπερα του Βερολίνου όπου και θα παραμείνει μέχρι το 2004, ενώ παράλληλα καλείται περιστασιακά στο Παρίσι, ως guest soloist-dancer. Για την Πλατφόρμα Χορού Θεσσαλονίκης και Λεμεσού, σε συνεργασία με το « Παράκεντρο » και τον μουσικοσυνθέτη Avril Julien, παρουσιάζει το έργο « Κύμα », Μάρτιος και Απρίλιος 2005. Συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη Λογγίνο Παναγή στο θεατρικό έργο του ιδίου « Μαγικό Θέατρο », Φεβρουάριος 2006.
Παίρνοντας το όνομα της πρώτης της χορογραφικής δουλειάς στην Κύπρο, ιδρύει το Σωματείο Χορού Ομάδα « ΚΥΜΑ » το οποίο συνεργάζεται με διάφορους Κύπριους και ξένους καλλιτέχνες. Το « ΚΥΜΑ » από 200 διεθνείς Ομάδες, επιλέγεται από τη Διεθνή Πλατφόρμα Χορού, ανάμεσα στις 12 που θα συμμετάσχουν, για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Λισσαβώνα, Νοέμβριος 2006. Εργάζεται ως guest-dancer στο Κρατικό Θέατρο Braunschweig της Γερμανίας και έπειτα υπογράφει συμβόλαιο soloist με το Κρατικό Θέατρο Μονάχου μέχρι τον Αύγουστο 2009. Τον Αύγουστο 2009 μέχρι Ιούνιο 2012, αναλαμβάνει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Κυπριακής Εταιρείας Χορού « Dancecyprus » και παρουσιάζει το 1ο Γκαλά Χορού στην Κύπρο « Dancecyprus Gala » Σεπτέμβριος 2009. Ακολουθούν τρεις άλλες παραγωγές – « Τρίπτυχο », Νοέμβριος 2009, « Dancecyprus 2nd Gala » Νοέμβριος 2010 και « Dancecyprus & Rosamunde Trio » σε συνεργασία με τον πιανίστα Μαρτίνο Τιρίμο Νοέμβριος 2011- οι οποίες παρουσιάζονται σ’όλες τις ελεύθερες πόλεις της Κύπρου. Τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2010 συνεργάζεται με τον Ιταλό χορογράφο Mauro de Candia σε μία χορογραφία βασισμένη στην αρχαία τραγωδία της « Μήδειας » και η ίδια εκτελεί το 50λεπτο σόλο στο Βερολίνο Γερμανίας και Barletta Ιταλίας. Τον Μάιο του 2010, δημιουργεί την « Dancecyprus Junior Co », η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά επί σκηνής στο « Dancecyprus 2nd Gala » με την χορογραφία της ιδίας « Echos ». Τον Αύγουστο του 2011 ιδρύει την « Scène », κάτω απ΄την οποία στεγάζει τα δικά της τμήματα χορού για παιδιά 4ων μέχρι 18 ετών. Κάθε χρόνο, δίνει σεμινάρια-ακροάσεις κλασσικού ρεπερτορίου, κλασσικού και σύγχρονου χορού σε μαθητές σ’όλες τις πόλεις με στόχο την επιλογή ταλαντούχων χορευτών και την ένταξή τους σε Παραγωγές της ιδίας, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία εντατικής προετοιμασίας και ολοκλήρωσής τους ως χορευτές, πλάι σε καταξιωμένους επαγγελματίες του είδους. Τον Σεπτέμβριο του 2013, παρουσιάζει το έργο « Άτιτλο » στα πλαίσια του Φεστιβάλ « Κύπρια 2013 ». Συμμετέχουν 40 Κύπριοι και ξένοι χορευτές, καθώς και η « Junior Company » της ιδίας. Τον Ιούλιο του 2014 ανεβάζει την πρώτη της παιδική παράσταση για την Σχολή « Scène », με τίτλο « Café de Paris »
Junior Company. ” Η συχνή επαφή με τη σκηνή και το κοινό, αποτελεί το πρωταρχικότερο και το ουσιαστικότερο βήμα στην καριέρα ενός χορευτή. Μέσα από αυτήν λοιπόν την “ανάγκη” γεννήθηκε – το 2012 – η ιδέα μιας ομάδας νέων ταλαντούχων χορευτών σε μια χώρα όπου η τέχνη του χορού ίσως να μην αγκαλιάζεται όσον θα έπρεπε…Σε μιαν χώρα όπου ο χορός δεν θα μπορούσε παρά ν’ αποτελέσει μιαν απλή ενασχόληση κι όχι επάγγελμα…Σε μια χώρα όπου το ταλέντο είναι αδίκως υποτιμημένο”. Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστούν μόνο τρία παιδιά, τα οποία ταξίδεψαν από Κύπρο για να ανταποδώσουν την αγάπη και την ευγνωμοσύνη που απλόχερα τους παρείχε η Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ. μ’ αυτήν της την πρόσκληση.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την εκδήλωση στην πρόερδο της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ, κ. Παπαδάκη Αθηνά και στις κυρίες Κορωναίου Δήμητρα, Τσαμασλίδου Σοφία και Συνδίκα Ελένη που “ξέρουν” να ζωντανεύουν τα όνειρα απηύθυνε η κ. Καρολίνα Κωνσταντίνου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια |Junior Company. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης αύριο Σάββατο 28 Απριλίου και ώρα 19.00, ενώ η είσοδος θα είναι Δωρεάν με προσκλήσεις.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο