ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Ξεκίνησαν με γρήγορους ρυθμούς και προχωρούν με την τοποθέτηση αγωγών οι εργασίες για το μεγάλο έργο της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στη Σουρωτή προϋπολογισμού 2.765.300 ευρώ.

“ Η αποχέτευση της Σουρωτής είναι πια γεγονός, καθώς πρόσφατα ξεκίνησαν οι εργασίες και τοποθετούνται αγωγοί. Με το έργο αυτό, συνεχίζεται η υλοποίηση του μεγάλου σχεδιασμού της δημοτικής αρχής για την ολοκληρωμένη διαχείριση υγρών αποβλήτων στην υδρογεωλογική λεκάνη του Ανθεμούντα, ο οποίος αποτελεί προτεραιότητα για το δήμο μας και υλοποιείται σταδιακά με την εξεύρεση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων ” τονίζει ο Απόστολος Τσολάκης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης.

Το έργο της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στον οικισμό της Σουρωτής περιλαμβάνει:
την κατασκευή αποχετευτικού εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων (συλλεκτήρες και βασικοί) στον οικισμό Σουρωτής, συνολικού μήκους περίπου 7.360 μ.
• την κατασκευή κύριου συλλεκτήρα αγωγού μεταφοράς λυμάτων από τον οικισμό Σουρωτής έως τη θέση συμβολής με τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό Βασιλικών-Θέρμης, συνολικού μήκους περίπου 2.450 μ.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής ο οικισμός της Σουρωτής, που σήμερα εξυπηρετείται με βόθρους, θα διαθέτει ένα σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων το οποίο θα συνδέεται με τον υφιστάμενο κεντρικό αποχετευτικό αγωγό Βασιλικών – θέρμης, ενώ από εκεί τα λύματα θα παροχετεύονται στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού. Πέρα από τη θετική συμβολή που θα έχει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής, το έργο θα συμβάλει και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.
Σύμφωνα με τον κ. Τσολάκη “στόχος είναι μέσα από τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων των οικισμών, που βρίσκονται στη λεκάνη του Ανθεμούντα, να προστατευτούν οι υδροφορείς που χρησιμοποιούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό για υδρευτική χρήση, εφόσον η περιοχή χαρακτηρίζεται από έντονη αστικοποίηση. Το κύριο πρόβλημα που θα λυθεί με την κατασκευή των αποχετευτικών δικτύων στους οικισμούς της Λεκάνης του Ανθεμούντα είναι η ανεξέλεγκτη ρύπανση εδαφών και επιφανειακών και υπόγειων υδάτων από τη λειτουργία στην περιοχή απορροφητικών βόθρων και την ανεξέλεγκτη ρίψη αστικών υγρών αποβλήτων σε ρέματα της περιοχής.»


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο