ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Την ερχόμενη Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 και ώρες 17.00 – 20.00  στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης επί της οδού Καραολή και Δημητρίου, θα διεξαχθεί θεματική ημερίδα με θέμα: «Ο έφηβος σήμερα…». Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Μαθητών και Γονέων του Δήμου Θέρμης» που υλοποιούν η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και ειδικότερα το Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Σχολικών Μονάδων και Σχολικών Επιτροπών σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και σε όλους τους ενδιαφερόμενους που φροντίζουν ή στηρίζουν εφήβους.

Στόχος της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι η έγκυρη ενημέρωση σε σημαντικά ζητήματα που άπτονται της ομαλής εξέλιξης εφήβων και η ανάδειξη προβλημάτων που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις επιδόσεις και την πρόοδο των μαθητών/τριών και την κοινωνική ανάπτυξή τους. Απώτερος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των συμμετεχόντων στη διαχείριση και επίλυση θεμάτων της καθημερινότητας καθώς και η πρόληψη εμφάνισης αρνητικών συμπεριφορών.

Η ημερίδα περιλαμβάνει διαλέξεις, στη διάρκεια των οποίων οι ομιλητές θα αναφερθούν στη σχέση του εφήβου με την εκπαίδευση και στη διαμόρφωση των οικογενειακών σχέσεων κατά την περίοδο της εφηβείας. Επιπλέον, θα συζητηθεί πως μπορούν γονείς και εκπαιδευτικοί να προλάβουν, να βοηθήσουν ή/και να αντιμετωπίσουν την υιοθέτηση ριψοκίνδυνων συμπεριφορών από την πλευρά των εφήβων.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από τους συμμετέχοντες.

Tην εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Θέρμης Στυλιανός Αποστόλου και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., Σωκράτης Σαμαράς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας παρουσιάζεται ακολούθως:

Πρόγραμμα ΜΕΡΙΔΑΣ ΕΦΗΒΩΝ_1

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο