ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Εργασίες καθαρισμού του δημοτικού λαχανόκηπου, προκειμένου να ετοιμαστεί κατάλληλα για να παραχωρηθεί σε ενδιαφερόμενους δημότες πραγματοποιεί η αρμόδια αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου Θέρμης. Υπενθυμίζεται ότι οι δημότες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «Λειτουργία Δημοτικού Λαχανόκηπου Θέρμης», ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Ραιδεστό. Στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν παραχωρείται μια μικρή έκταση γης (50-80 τμ.) με σκοπό την καλλιέργεια λαχανικών για την κάλυψη των ατομικών και οικογενειακών αναγκών τους.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του δήμου Θέρμης, που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια και
απευθύνεται σε όλους τους δημότες, ενώ προτεραιότητα στην ικανοποίηση των αιτημάτων έχουν όσοι δημότες ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, όπως οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες. Η διάρκεια της παραχώρησης των τμημάτων γης στο δημοτικό λαχανόκηπο είναι ετήσια και γίνεται έναντι ενός ελάχιστου συμβολικού τμήματος.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση prasino@thermi.gov.gr όπου ο κάθε δημότης Θέρμης που ενδιαφέρεται να αποκτήσει το δικό του τμήμα γης στο δημοτικό λαχανόκηπο θα πρέπει να δηλώνει τα στοιχεία του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας ώστε η αρμόδια υπηρεσία να επικοινωνήσει μαζί του. Αντίστοιχα και όσοι δημότες έχουν παραλάβει τμήμα γης και δεν το καλλιεργούν πλέον θα πρέπει να υποβάλλουν και πάλι ηλεκτρονικά στην ίδια διεύθυνση την αίτηση διακοπής της χρήσης του δικαιώματος τους και τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί τους.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης Στέλιος Γκιζάρης, σε δηλώσεις του αναφέρει ότι ο δήμος Θέρμης για μία ακόμη χρονιά πρωτοστατεί, διευρύνοντας όλο και περισσότερο τις πρακτικές αλληλεγγύης, που αγκαλιάζουν και στηρίζουν τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους”.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν
να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310478010 , 2310478048 και 2310478049.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο