ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Στις 23 Φεβρουαρίου 2023 και στις 9 Μαρτίου 2023 το ΚΔΑΠμεΑ «αγκαλιά-ζω» πραγματοποίησε επίσκεψη στο γυμνάσιο των εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος». Εκεί τους υποδέχθηκαν, με περισσή εγκαρδιότητα, οι καθηγήτριες Αργυρία Καραδημήτρα και Ασπασία Τσίρκα, ο υποδιευθυντής Ιωακείμ Πόντζο, καθώς και οι μαθητές δυο τμημάτων της γ΄ γυμνασίου, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Κοινωνικής Αγωγής.

Η ψυχολόγος της δομής παρουσίασε την «Αναπηρία», τα είδη της καθώς και το ρόλο του ΚΔΑΠμεΑ «αγκαλιά-ζω» στην τοπική κοινότητα. Η γυμνάστρια της δομής πραγματοποίησε βιωματικά παιχνίδια με τη συμμετοχή των μαθητών του σχολείου και των παιδιών του ΚΔΑΠμεΑ, μέσα από τα οποία είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση και την αποδοχή. Η εικαστικός της δομής πραγματοποίησε βιωματικό παιχνίδι αποδοχής του «εαυτού» και του «άλλου» μέσα από την εικαστική τέχνη.

Παράλληλα όλοι όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να ζήσουν και να αφουγκραστούν με τα μάτια της ψυχής τον «άλλο», ασχέτως των ιδιαιτεροτήτων που μπορεί να έχει ο καθένας μας, συνειδητοποιώντας ότι ΟΛΟΙ είμαστε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ αλλά ΟΛΟΙ είμαστε ΙΣΟΙ!

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ακολουθήσει άλλη μια επίσκεψη στο τελευταίο τμήμα της γ΄ γυμνασίου ενώ οι μαθητές του Γυμνασίου αποδέχθηκαν με τη σειρά τους την πρόσκληση του ΚΔΑΠμεΑ για επίσκεψη στο δικό του χώρο.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο