ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Θέρμης κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Μολοχίδη, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου “Κομνηνοί” Νέας Υόρκης.
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν οι επερχόμενες εκδηλώσεις αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο Δήμαρχος Θέρμης επιφύλαξε θερμή υποδοχή στη αντιπροσωπεία τονίζοντας την ανάγκη στήριξης του σημαντικού έργου τους, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προώθηση των ζωτικών ζητημάτων, που απασχολούν τον οργανωμένο Ποντιακό χώρο της Ομογένειας και
τη διατήρηση της Ποντιακής παράδοσης,  με συλλογική και συντονισμένη δράση.
Ιδιαίτερα εποικοδομητική χαρακτήρισε την συνάντησή του με τον Ποντιακής καταγωγής Δήμαρχο Θέρμης κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Η.Π.Α. και Καναδά στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας, προς όλους τους Συλλόγους των Ποντίων πως με υπομονή και ενότητα θα ξεπεραστούν τα δύσκολα. Μάλιστα και ως δημότης Νέας Υόρκης αντάλλαξε απόψεις με το Δήμαρχο Θέρμης για το τρόπο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Ελλάδα και Αμερική.
Ο κ. Μολοχίδης τέλος, με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης προσκάλεσε το Δήμαρχο Θέρμης κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Ομογένειας, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Η.Π.Α. και Καναδά και του Συλλόγου “Κομνηνοί” Νέας Υόρκης που θα πραγματοποιηθούν το Φθινόπωρο του 2019 και το  2020.

Την Αντιπροσωπεία συνόδευε ο χοροδιδάσκαλος και συντονιστής των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Δήμο Θέρμης κ. Παναγιώτης Κυρμανίδης.
Από την πλευρά του ο κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, αποχαιρέτησε την Αντιπροσωπεία προσφέροντάς της δύο βιβλία – “Ιστορικούς οδηγούς” του Δήμου Θέρμης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο