dhmarxos gioytikas laikh xamogelasthΜε χαμόγελα ικανοποίησης για τη λειτουργία της νέας λαϊκής αγοράς υποδέχτηκαν νωρίς σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της Νέας Ραιδεστού το Δήμαρχο Θέρμης κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Γιουτίκα, που επισκέφτηκαν το χώρο προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε η νέα λαϊκή να είναι λειτουργική, καθαρή, αισθητικά αναβαθμισμένη και εύκολα προσβάσιμη στους δημότες, με τρόπο που να επιτρέπει  την άνετη περιήγηση και τις αγορές τους.
Τόσο ο Δήμαρχος Θέρμης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης συζήτησαν με παραγωγούς, πωλητές αλλά και κατοίκους σε μία προσπάθεια να διερευνηθούν τυχόν δυσλειτουργίες και να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά.

Πρωταρχικός στόχος όλων είναι να τηρούνται σχολαστικά οι κανόνες υγιεινής και καθαριότητας τόσο κατά τη διάρκεια λειτουργίας της όσο και μετά το πέρας της.
Παράλληλα, κύριο μέλημα της δημοτικής αρχής είναι οι καταναλωτές να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να μπορούν άμεσα να διακρίνουν τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες πωλητές και να εξασφαλίζεται η άνετη κίνηση εντός του χώρου της λαϊκής. Στην κατεύθυνση αυτή διαμορφώθηκαν μεγάλοι διάδρομοι και ελεύθεροι χώροι μεταξύ των πάγκων και κατά μήκος της λαϊκής.

dhmarxos gioytikas perpathma laikhdhmarxos laikh xeirapsia 1dhmarxos laikh kalh polydhmarxos laikh kalhΤην ικανοποίησή του δεν έκρυψε εξάλλου ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος που μία επίμονη και μακρά προσπάθεια, που αποτελούσε άλλωστε και πάγιο αίτημα των κατοίκων της Νέας Ραιδεστού,  ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει και την εξαιρετική τη συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Κωνσταντίνο Γιουτίκα, που όλο το προηγούμενο διάστημα ανταποκρινόταν στις πιέσεις της δημοτικής αρχής, εξετάζοντας από κοινού με το δήμο δυσκολίες που προέκυπταν κατά τη διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας και των δύο νέων λαϊκών αγορών του Δήμου μας στη Νέα Ραιδεστό και τον Τρίλοφο.
Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκαν στο σύνολό τους πενήντα περίπου πάγκους των παραγωγών και επαγγελματιών της νεοϊδρυθείσας λαϊκής αγοράς και τους ευχήθηκαν καλή αρχή και καλή δουλειά.

dhmarxos gioytikas 8dhmarxos gioytikas 7dhmarxos gioytikas 6dhmarxos gioytikas 5Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σύστημα διακριτότητας, δηλαδή του διαχωρισμού των παραγωγών – επαγγελματιών στις νεοϊδρυθείσες λαϊκές αγορές του Δήμου μας, για τη μεν λαϊκή αγορά της Νέας Ραιδεστού προβλέπονται συνολικά πενήντα (50)θέσεις και συγκεκριμένα:
Στον Τομέα των Παραγωγών Πωλητών: είκοσι οχτώ (28) θέσεις και τις κατηγορίες:
• αβγά σφραγισμένα με το διακριτικό αριθμό του παραγωγού: δύο (2) θέσεις
• άνθη, καλλωπιστικά φυτά και κηπευτικό χώμα που δεν έχει υποστεί βιομηχανική επεξεργασία: μία (1) θέση
• ελιές: δύο (2) θέσεις
• οίνος εμφιαλωμένος, ο οποίος έχει παραχθεί, εμφιαλωθεί και επισημανθεί, σύμφωνα με τη κείμενη ενωσιακή και εθνική αμπελοοινική νομοθεσία: δύο (2) θέσεις
• μέλι τυποποιημένο: δύο (2) θέσεις
• ξηροί καρποί: μία (1) θέση
• οπωροκηπευτικά: δεκαπέντε (15) θέσεις
• πουλερικά και κουνέλια που πληρούν τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων, σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία: μία (1) θέση
• νωπά αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων, ιχθυοκαλλιέργειας: μία (1) θέση
• τυροκομικά προϊόντα, εφόσον έχουν παραχθεί σε εγκεκριμένη εγκατάσταση και φέρουν σήμανση αναγνώρισης. μία (1) θέση.

dhmarxos gioytikas kalh laikhdhmarxos xeirapsia soyperDHMARXOS GIOYTIK TELEIADHMARXOS XEIRAPSIA
Στον Τομέα των Επαγγελματιών Πωλητών προβλέπονται είκοσι δύο (22) θέσεις και συγκεκριμένα:
• νωπών οπωροκηπευτικών, αβγών, κομμένων ανθέων: εφτά (7) θέσεις
• νωπών αλιευτικών προϊόντων (θαλάσσης, γλυκέων υδάτων, ιχθυοκαλλιέργειας): τρεις (3) θέσεις
• κατεψυγμένων ειδών αλιείας – αλιευμάτων, λαχανικών, σφολιάτας και παρασκευασμάτων ζύμης: μία (1) θέση
• ειδών κυλικείου (σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις: μία (1) θέση
• ειδών ένδυσης, νεωτερισμών, φο μπιζού, λευκών ειδών, ψιλικών καθώς και ειδών υπόδησης και δερμάτινων ειδών (τσάντες, ζώνες, πορτοφόλια): πέντε (5) θέσεις
• ειδών υαλοπωλείου, πλαστικών με το μέτρο, εκκλησιαστικών ειδών καθώς και ειδών παντοπωλείου: δύο (2) θέσεις
• ειδών και υποβοηθητικών καλλιέργειας ανθοκομικής (πήλινες, πλαστικές γλάστρες, χώμα), καλλωπιστικών φυτών, πολλαπλασιαστικού υλικού (φυτώρια κηπευτικών, δενδρυλλίων οπωροφόρων, αμπέλου), μία (1) θέση .
Με την ίδρυση και λειτουργία των λαϊκών αγορών σε Νέα Ραιδεστό και Τρίλοφο, στο εξής συνολικά έξι λαϊκές αγορές θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των συνδημοτών μας σε όλη την έκταση του Δήμου Θέρμης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο