beta1beta fwto 2Eπίσκεψη στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της «BETA CAE Systems ΑΕ» που εδρεύει στο Άνω Σχολάρι, πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 28 Μαρτίου, έπειτα από πρόσκληση της διεύθυνσης της εταιρείας, πολυμελής αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου Θέρμης με επικεφαλής το Δήμαρχο Θόδωρο Παπαδόπουλο.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη λειτουργία της νέας πτέρυγας της επιχείρησης, οι εγκαταστάσεις της οποίας εκτείνονται πλέον σε περίπου 10.000 τ.μ. Η «BETA CAE Systems ΑΕ» είναι μια από τις πλέον σύγχρονες εταιρείες εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο.
Την αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου υποδέχθηκε και ξενάγησε στις εγκαταστάσεις ο εκ των μετόχων της Παναγιώτης Κουβράκης. Στο ολοκαίνουργιο συνεδριακό κέντρο της εταιρείας, δυναμικότητας περίπου 250 ατόμων ο κ. Κουβράκης έκανε μια συνοπτική παρουσίαση της πορείας της επιχείρησης.
Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1999 με το όνομα «BETA CAE Systems ΑΕ».Η πρώτη της «στέγη» ήταν σε ένα διαμέρισμα ογδόντα τετραγωνικών μέτρων στην οδό Φράγκων, ωστόσο, την ίδια κιόλας χρονιά αγόρασε και το αγροτεμάχιο 9,5 στρεμμάτων στο Άνω Σχολάρι όπου ξεκίνησε η κατασκευή των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων, αρχικής επιφάνειας 1.400 τ.μ., με ίδια κεφάλαια. Έκτοτε η ανάπτυξη της εταιρείας υπήρξε αλματώδης. Παράλληλα, από το 2007 ξεκίνησε την επέκταση των εγκαταστάσεών της η οποία ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2015.
Από το 2001 οπότε εγκαταστάθηκε στο Άνω Σχολάρι η «BETA CAE Systems ΑΕ» έχει συνεχή ανοδική πορεία. Το 2001 ο τζίρος της εταιρείας ανερχόταν στα περίπου 3 εκατ. ευρώ, ενώ το 2015 έκλεισε κοντά στα 35 εκατ. Ανάλογη πορεία ακολούθησε και η αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού. Από τους αρχικά πέντε εργαζόμενους του 1999, στους 18 το 2001 και στους 250 που είναι σήμερα. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο κ. Κουβράκης, στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει το προσωπικό της ως τα 400 με 450 άτομα μέσα στην επόμενη πενταετία. Το 2013 η «BETA CAE Systems ΑΕ» προχώρησε στην ίδρυση δύο θυγατρικών εταιρειών σε Ιταλία και Σουηδία και σε μια τρίτη στη Γερμανία το 2014. Παράλληλα, ανέπτυξε δίκτυο αντιπροσώπων σε δεκάδες χώρες σε όλες τις ηπείρους.
Το πελατολόγιο της «BETA CAE Systems ΑΕ» αριθμεί περισσότερους από χίλιους πελάτες, όλοι τους στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα έχει εγκαταστήσει περισσότερες από τέσσερις χιλιάδες άδειες χρήσης των προγραμμάτων της. Στον μακρύ κατάλογο των πελατών φιγουράρουν όλες οι γνωστές βιομηχανίες κατασκευής αυτοκινήτων, αεροσκαφών, τρένων, αγωνιστικές ομάδες (Formula1), ναυπηγεία, χημικές βιομηχανίες, γενικής μηχανολογίας, πανεπιστημιακά ιδρύματα, έως και η NASA!
Η «BETA CAE Systems ΑΕ» βρίσκεται σε επαφή με το πανεπιστήμιο, υποστηρίζοντας κυρίως ομάδες φοιτητών μηχανολογίας οι οποίες λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς με παρεμφερές αντικείμενο.

Ο Δήμαρχος Θόδωρος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε την εταιρεία «μοναδικό στολίδι για τη Θέρμη αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα». Ανέφερε επίσης, ότι ο δήμος θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό της εταιρείας σε οτιδήποτε χρειαστεί. Από την πλευρά του ο κ. Κουβράκης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του δήμου για την έως τώρα υποστήριξη στις προσπάθειες της εταιρείας και τόνισε πως το ανθρώπινο δυναμικό της «BETA CAE Systems ΑΕ» είναι έτοιμο να υποστηρίξει κάθε εκπαιδευτική προσπάθεια η οποία αναλαμβάνεται από το δήμο ή από εκπαιδευτικούς φορείς της περιοχής.

Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με γεύμα στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο της εταιρείας.

fwto bete 1


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο