aima koritsia 1Ογδόντα συνολικά δημότες της Θέρμης ανταποκρίθηκαν στο χθεσινό κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, στην έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Θέρμης, στο πλαίσιο της οποίας συγκεντρώθηκαν περίπου 60 φιάλες αίματος. Νωρίς το πρωί, μήνυμα συμμετοχής στη χθεσινή πράξη ευθύνης έστειλε ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, συμμετέχοντας και ο ίδιος στην έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης.


Καλώ όλους τους συμπολίτες και συνδημότες μας να συμμετέχουν δυναμικά στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου και να ενισχύσουν με τον τρόπο αυτό, την ελπίδα και την αισιοδοξία για μια ισχυρή κοινωνία της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης”, σημείωσε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Παπαδόπουλος.
Παράλληλα ο Δήμαρχος Θέρμης αναφέρθηκε στις μεγάλες ανάγκες και την ανεπάρκεια αίματος που εντοπίζεται κυρίως στη Δημοτική Κοινότητα Θέρμης, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες, αναφέροντας μάλιστα το χαρακτηριστικό παράδειγμα της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Ραιδεστού, όπου σήμερα υπάρχει ικανοποιητική επάρκεια σε αίμα, ώστε και να καλύπτονται σε τοπικό επίπεδο οι ανάγκες και συχνά μάλιστα να ενισχύει και ανάγκες άλλων περιοχών, αν κι εφόσον προκύψει έκτακτη ανάγκη.

dhmarxos aima 3
Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη συμμετοχή των δημοτικών υπαλλήλων καθώς και πολλών εκπαιδευτικών του Δήμου μας, που για μία ακόμη φορά απέδειξαν ότι η ανθρωπιά κρίνεται και αξιολογείται από την προσφορά μας στοσυνάνθρωπο. Άλλωστε κανείς δεν γνωρίζει, πότε ο ίδιος θα χρειαστεί την βοήθεια και τη συμπαράσταση των συνανθρώπων του. Η Εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί στις μέρες μας τη σημαντικότερη προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Μια προσφορά που χαρίζει και την ικανοποίηση ότι έτσι συμβάλλουμε στο να σωθεί μια ζωή, ότι πολυτιμότερο δηλαδή υπάρχει στον κόσμο. Χρέος όλων μας είναι να βοηθούμε με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια. Να ενισχύουμε την εθελοντική προσφορά, αναδεικνύοντας τη σημασία και την υψηλή αξία του ανθρωπισμού.
Κατά την ολοκλήρωση της χθεσινής έκτακτης αιμοδοσίας το προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη συμμετοχή στην αιμοδοσία του Δήμου, καθώς όπως ανέφεραν αν και πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια καθημερινής εργάσιμης ημέρας και μάλιστα πρωινές ώρες, η ανταπόκριση των πολιτών υπήρξε ασυνήθιστα μεγάλη.
Εξάλλου, όσοι συμπολίτες μας δεν κατάφεραν να πάρουν μέρος στη χθεσινή έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία θυμίζουμε ότι μπορούν να προσέρχονται στο Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Παύλος καθημερινά από τις 8:30 – 13:30  και από τις 16:30-19:30 (εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών) προκειμένου να ενισχύσουν την Τράπεζα Αίματος της Θέρμης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν επίσης να επικοινωνούν με το τηλέφωνο του συγκεκριμένου Τμήματος Αιμοδοσίας: 2313304584.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο