xorodiakh synathsh nanaΞεχωριστές μελωδικές βραδιές για την ελληνική χορωδιακή μουσική, πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο και χθες Κυριακή 10 και 11 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ  στο δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη». Μαγευτικές  στιγμές πρόσφεραν στους θεατές και τα δύο χορωδιακά τμήματα του Δήμου μας, η Χορωδία “Εν Χορώ” και το χορωδιακό τμήμα επίλεκτων “Θερμαϊδες, που κατάφεραν να κερδίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις με τις μελωδίες τους και την άψογη απόδοσή τους.

Ειδικότερα, το Σαββατοκύριακο που μόλις εγκαταλείψαμε πραγματοποιήθηκαν μουσικές εκδηλώσεις, ενταγμένες στον θεσμό  «Ελληνικές Χορωδιακές Ημέρες»  που ξεκίνησε το 2014 με στόχο  να αναδειχθεί η σύγχρονη ελληνική δημιουργία, παρουσιάζοντας έργα για χορωδία, είτε πρωτότυπα, είτε με ενδιαφέρουσες επεξεργασίες.

xorodiakh synahthsh 1Την πρώτη ημέρα στη σκηνή του θεάτρου ανέβηκε η Νέα Χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς και η Χορωδία του Δήμου Θέρμης «Εν Χορώ», ενώ νωρίτερα, στις 5 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο σεμινάριο διεύθυνσης χορωδίας.
Χθες Κυριακή, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων εμφανίστηκαν η Νέα Χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς και η  Χορωδία του Δήμου Θέρμης «Θερμαϊδες» και παρουσιάζοντας το έργο του Οδυσσέα Ελύτη και Μίκη Θεοδωράκη, «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» υπό την διεύθυνση του κ. Κ. Παπάζογλου και διδασκαλία του ίδιου και της κ. Ε. Μεταξά.  Το Δήμο Θέρμης εκπροσώπησαν στο χορωδιακό διήμερο η Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ κ. Αθηνά Παπαδάκη και ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Γεώργιος Αγγέλου.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο