ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

dhmarxos plwmarithsΣυνάντηση εργασίας με τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης κ. Ευστράτιο Πλωμαρίτη πραγματοποίησε νωρίς σήμερα το πρωί στο Γραφείο του, ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν και δρομολογήθηκαν λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζονται σήμερα στο Κέντρο Υγείας Θέρμης αλλά και από τους κατοίκους κυρίως των περιοχών Καρδίας, Τριλόφου και Βασιλικών για τα οποία άλλωστε πρόσφατα ο Δήμαρχος Θέρμης είχε ενημερώσει και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο μεγάλος χρόνος αναμονής για ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Θέρμης, η μη παρουσία γιατρών του ΕΣΥ στα Τοπικά Ιατρεία στους οικισμούς του Δήμου μας και η εντατικοποίηση συντονισμένων ενεργειών ώστε να δημιουργηθεί Περιφερειακό Ιατρείο στον Τρίλοφο απασχόλησαν μεταξύ άλλων τη σημερινή συνάντηση εργασίας στο Γραφείο του Δημάρχου Θέρμης.

Αξίζει να σημειωθεί πως είχε προηγηθεί επίσκεψη του κ. Παπαδόπουλου στο Κέντρο Υγείας και συζήτηση – ενημέρωση από τον Διευθυντή για τα κρίσιμα αυτά ζητήματα. Ακολούθησε επικοινωνία του Δημάρχου με τον κ. Πλωμαρίτη και στη συνέχεια επικοινωνία του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Θέρμης με τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ, επαφές που οδήγησαν στη σημερινή συνάντηση εργασίας στο Γραφείο του Δημάρχου Θέρμης, προκειμένου να εξεταστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα και ανάλογα με την εξέλιξή τους, εν συνεχεία ο Δήμος Θέρμης να καθορίσει την περαιτέρω στάση του, σε πνεύμα συνεργασίας και με στόχο την άμεση δρομολόγηση θετικών εξελίξεων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των συνδημοτών μας.

dhmarxow ypearxhs 2

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Υγείας σήμερα έχει στη διάθεσή του μόλις 18 γιατρούς, 2 Παθολόγους και 16 Γενικής Ιατρικής , οι οποίοι εξυπηρετούν τους 54.000 κατοίκους της Θέρμης με βάση την τελευταία απογραφή καθώς και τους 10.000 πολίτες που την επισκέπτονται σε καθημερινή βάση, κυρίως προσερχόμενοι στους χώρους εργασίας τους.
Η συζήτηση Δημάρχου και Διοικητή της 4ης ΥΠΕ επικεντρώθηκε τόσο στις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν στην κατεύθυνση μείωσης και ελάφρυνσης των επιπτώσεων της έλλειψης Ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Θέρμης , όσο και σε ενέργειες που θα ξεκινήσουν άμεσα, αλλά θα αποδώσουν μελλοντικά θετικά αποτελέσματα.
Ο Δήμαρχος Θέρμης ενημέρωσε παράλληλα τον κ. Πλωμαρίτη, για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, για την πρόσληψη Γιατρού Γενικής Ιατρικής, ο οποίος εξυπηρετεί ήδη τις ανάγκες των ΚΑΠΗ του Δήμου μας, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι της Γ΄ Ηλικίας.
Αναλυτικά, κατά τη σημερινή συνάντηση αποφασίστηκαν, συμφωνήθηκαν και ανακοινώνονται τα εξής:
1. Το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Θέρμης αναβαθμίζεται άμεσα και από τρεις γραμμές που έχουν σήμερα στη διάθεσή τους οι δημότες με δύο υπαλλήλους, στο εξής θα εξυπηρετούνται από 8 γραμμές και τέσσερις υπαλλήλους.
2. Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί από το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Θέρμης νέο αναμορφωμένο πρόγραμμα εξυπηρέτησης των πολιτών, με βάση πληθυσμιακά κριτήρια των περιοχών που εξυπηρετούνται και το οποίο θα ανακοινωθεί σε όλους τους ωφελούμενους.
3. Από την 1η Ιανουαρίου 2019 οι πολίτες θα εξυπηρετούνται 3 φορές την εβδομάδα από το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας. Σήμερα οι κάτοικοι των οικισμών εξυπηρετούνται όπως είναι γνωστό 1 φορά την εβδομάδα από το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας και 1 από το Κέντρο Υγείας Θέρμης .
4. Από την 1η Ιανουαρίου 2019 επίσης θα προσληφθούν επιπλέον επικουρικοί γιατροί Γενικής Ιατρικής και δύο φύλακες στο Κέντρο Υγείας Θέρμης.
5.Περιορίζονται άμεσα οι εκπαιδευτικές άδειες του Ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Θέρμης ώστε να εξασφαλιστούν περισσότερες εργάσιμες ημέρες και άρα εξυπηρέτησης των πολιτών.
6. Εντατικοποιούνται οι προσπάθειες , μετά τη σημερινή συνάντηση του Δημάρχου Θέρμης και του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ για τη δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου στη Δημοτική Κοινότητα Τριλόφου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες 8.500 ωφελούμενων κατοίκων της περιοχής. Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος θα ενημερώσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης, προκειμένου να ληφθεί απόφαση, ώστε σύντομα να αποσταλεί το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Υγείας και να δρομολογηθεί η δημιουργία του Περιφερειακού Ιατρείου στον Τρίλοφο.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Θέρμης ευχαρίστησε το Διοικητή της 4ης ΥΠΕ, για την άμεση και θετική ανταπόκρισή του, με την ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου και συνεργασίας, στο πλαίσιο των οποίων διαπιστώθηκε η κοινή έντονη ανησυχία για άμεση και αποτελεσματική δράση στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται σήμερα στον ευαίσθητο τομέα της υγείας σε όλη την έκταση του Δήμου Θέρμης.
Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη δρομολόγηση σημαντικών εξελίξεων και επίλυσης σοβαρών ζητημάτων, που σήμερα  τροχοπεδούν τη δημόσια υγεία στο Δήμο μας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο