ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

hmerida mantoylidh
Η χρήση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών έχει αποδειχτεί ότι έχει θεαματικές επιδράσεις στη βελτίωση και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, της προσβασιμότητας και της αξίας στην εκπαίδευση και τη μάθηση. Στην κοινωνία μας πλέον, η “ψηφιοποίηση” των συνηθειών των πολιτών έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της. Συνεπώς, χρειάζεται και τα εκπαιδευτικά συστήματα να ανταποκρίνονται σε αυτές τις πρακτικές, καθώς τα άτομα τις αναμένουν και τις απαιτούν. Στην κατεύθυνση αυτή τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη διοργανώνουν ημερίδα υπό τον τίτλο: «Smart Education» το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου – Λυκείου (12ο χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών). Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αφορά την ενσωμάτωση της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην εκπαίδευση. Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων δράσεων των Εκπαιδευτηρίων ως 1 από τα 4 σχολεία στην Ελλάδα και 1 από τα 550 σχολεία παγκοσμίως που έχουν επιλεγεί από τη Microsoft ως «Microsoft Showcase School», σαν αναγνώριση των καινοτόμων δράσεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια, με έμφαση στη χρήση των νέων τεχνολογιών τόσο στην εκπαίδευση όσο και στη διοίκηση.

Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, του Δήμου Θέρμης, του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.

Στο πλαίσιο της ημερίδας οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από ειδικούς, καθηγητές πανεπιστημίου, εκπρόσωπους της Microsoft και άλλων καινοτόμων εταιρειών, ερευνητές και εκπαιδευτικούς για:
• Την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση
• Την αξία του προγραμματισμού στη ζωή μας
• Τη ρομποτική στο σχολείο
• Την ασφάλεια στο διαδίκτυο
• Τα εργαλεία της Microsoft
• Τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).

Επιπλέον θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με εκπαιδευτικούς που έχουν εντάξει τις τεχνολογίες Microsoft στη διδασκαλία τους (τα εργαλεία του Office 365, το Teams, το OneDrive, το Minecraft, το Skype, τα Learning Tools κ.λπ.) και να δουν πώς μπορούν να αναπτύξουν τόσο τις δικές τους δεξιότητες, όσο και των μαθητών τους.

«Απαραίτητη προϋπόθεση για την ποιοτική παιδεία αλλά και για κάθε ανάπτυξη είναι η χρήση των νέων τεχνολογιών. Οι νέες τεχνολογίες έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και η ορθή χρήση τους συμβάλλει καθοριστικά στην πρόοδο. Ενταγμένες στο καθημερινό πρόγραμμα σπουδών κάνουν τη μάθηση μια ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία, συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίσεων και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και ταυτόχρονα βοηθούν τους μαθητές να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο των θετικών επιστημών και να αναζητήσουν εκεί τις λύσεις, συνδυάζοντας έννοιες και μεθόδους. Με την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών αλλάζει άρδην ο ρόλος του σχολείου και του εκπαιδευτικού. Ο μαθητής αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο και συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία», αναφέρει χαρακτηριστικά η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, δρ. Άσπα Χασιώτη.
Η συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση είναι δωρεάν. 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο