Συνάντηση με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης Χρήστο Μπουλούμπαση είχε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Στο πλαίσιο της συνάντησης η οποία έγινε στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ο κ. Παπαδόπουλος έθεσε στον επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη τα σοβαρά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι κοινότητες και οικισμοί του δήμου Θέρμης, όσον αφορά την ασφάλεια και την αστυνόμευση. Ο δήμαρχος Θέρμης υπογράμμισε το τεράστιο ζήτημα της υποστελέχωσης όλων των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή και ειδικότερα του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμης, του Τμήματος Ασφαλείας των Βασιλικών, του Τμήματος Τροχαίας και του Τμήματος Συνοριοφυλακής. Εξήγησε ότι η έκταση του δήμου είναι τεράστια, έχοντας δέκα εννέα κοινότητες και οικισμούς, αλλά και εκατοντάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα οι υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή του δήμου Θέρμης να μην είναι επαρκείς προκειμένου να διασφαλίσουν το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας.

Ο κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε στον κ. Μπουλούμπαση στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στο δήμο Θέρμης πραγματοποιούνται περίπου δύο κλοπές ημερησίως, οι οποίες αφορούν κατά κύριο λόγο κατοικίες και αυτοκίνητα. Υπάρχουν επίσης πολλές κλοπές σε μετασχηματιστές της ΔΕΗ καθώς και σε γεωργικό εξοπλισμό. Ο δήμαρχος Θέρμης ζήτησε από τον επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη να υπάρξει ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό, καθώς και σε εξοπλισμό, των διαθέσιμων Τμημάτων τα οποία εδρεύουν στη Θέρμη. Παράλληλα, να πυκνώσουν οι περιπολίες στην περιοχή και από άλλες Ομάδες και Σώματα της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης στην περιοχή του δήμου Θέρμης είχε θέσει ο δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος και τον περασμένο Δεκέμβριο, σε συνάντηση που είχε τότε με όλη την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στη Βόρεια Ελλάδα.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο