Διαδοχικές εκπαιδευτικές δράσεις σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του δήμου Θέρμης και Ωραιοκάστρου καθώς και σε πολίτες  πραγματοποίησαν από τις 8 έως τις  20 Νοεμβρίου 2022 τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Θέρμης. Ειδικότερα, τα μέλη της Ομάδας πραγματοποίησαν την Τρίτη 8/11, εκπαίδευση στο 6ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με την αδελφή Εθελοντική Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Δρυμού με θέμα “Σεισμοί”. Την Παρασκευή 11/11, εκπαίδευσε μικρούς και μεγάλους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ταγαράδων σε θέματα σεισμών.

Την Τετάρτη 16/11, το πρωί η ομάδα των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης και πραγματοποίησε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, με θέμα “Σεισμοί και άσκηση σεισμού”. Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι Εθελοντές παρουσίασαν στους εκπαιδευτικούς του σχολείου δράσεις σχετιζόμενες με πρώτες βοήθειες, BLS και AED. Ανάλογη παρουσίαση έγινε την επόμενη μέρα σε εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού.

Την Παρασκευή 18/11, η εθελοντική ομάδα επισκέφτηκε εκ νέου το Δημοτικό Σχολείο Ταγαράδων για να εκπαιδεύσει τους μαθητές και τις μαθήτριες σε θέματα πρώτων βοηθειών, με το πρόγραμμα “Εκπαιδεύοντας μικρούς διασώστες”.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, έπειτα από σχετική πρόσκληση από την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Μεσημερίου, το μέλος της Ομάδας Ντία Παυλικιάνη  βρέθηκε στο Μεσημέρι για να πραγματοποιήσει εκπαίδευση σε πολίτες με θέμα “Παγετός”, ώστε να τους προετοιμάσει πάνω σε θέματα αντιμετώπισης ακραίων καιρικών συνθηκών.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο