Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις αποφοίτησης των μαθητών της Γ’  Λυκείου του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Μίκρας οι οποίες έγιναν το περασμένο σαββατοκύριακο, στον αύλειο χώρο των σχολείων. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων με την υποστήριξη των  διευθύνσεων των σχολείων.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος εξέφρασε τη χαρά του που μετά δύο χρόνια πανδημίας, αναβιώνουν αυτές οι εκδηλώσεις. Επισήμανε ότι η σχολική χρονιά η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες ήταν κρίσιμη και σημαντική καθώς, παρά τις δυσκολίες, εξ αιτίας του κορωνοϊού, οι μαθητές επέστρεψαν στις αίθουσες, στα μαθήματά τους, στις παρέες τους. Ο κ. Παπαδόπουλος ευχήθηκε στα παιδιά τα οποία ολοκλήρωσαν τη μαθητική τους σταδιοδρομία, κάθε επιτυχία στη μετέπειτα διαδρομή τους και του παρακίνησε «να συνεχίσουν να αναζητούν τη γνώση, να αναπτύσσουν καινούργιες δεξιότητες». Παράλληλα, σημείωσε ότι ο δήμος Θέρμης παραμένει αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο των σχολικών μονάδων καθώς, για τη διοίκηση του δήμου αποτελεί προτεραιότητα η στήριξή τους, ιδιαίτερα στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε.  «Οι υποδομές στα σχολεία μας είναι καλές όμως η ψυχή του κάθε σχολείου είναι οι εκπαιδευτικοί. Η αγάπη τους για το λειτούργημα που κάνουν, αλλά και για τα ίδια τα παιδιά, βοηθούν τους μαθητές μας να πετύχουν στη ζωή τους. Τους μαθαίνουν να σκέφτονται σωστά και να συμπεριφέρονται ως υπεύθυνοι πολίτες ώστε να καταφέρουν να προχωρήσουν με επιτυχία στο επόμενο βήμα, στο επόμενο στάδιο της ζωής τους», τόνισε ο δήμαρχος Θέρμης. Συμπλήρωσε, δε, πως «μαζί με τους εκπαιδευτικούς θα ήθελα να συγχαρώ και τους γονείς που τις τελευταίες δύσκολες χρονιές της πανδημίας συμπαρίστανται στα παιδιά τους και αγωνίζονται μαζί τους. Εύχομαι οι θυσίες και οι αγώνες τους να δικαιωθούν».

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι Παιδείας Στέλιος Αποστόλου, Πρασίνου και Περιβάλλοντος Αργύρης Μωραΐτης, ο πρόεδρος της κοινότητας Πλαγιαρίου Νικόλαος Κουλέτας και ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αχιλλέας  Μεταλούλης


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο