Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση η ομάδα του ΚΔΑΠμεΑ – Αγκαλιάζω προχώρησε σε μια πρωτότυπη και αξιέπαινη πρωτοβουλία, με την υποστήριξη του προσωπικού και της γυμνάστριας της δομής, καθώς και εθελοντών. Καρπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία ταινίας  μικρού μήκους η οποία πρόκειται να προβληθεί στα Βασιλικά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Η ταινία έχει τίτλο «Έλληνες Σώμα και Ψυχή» και περιγράφει τα γεγονότα της μάχης των Βασιλικών.  Η προβολή της θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στο θερινό κινηματοθέατρο “Φώφης Πατίκα” στα Βασιλικά.

Η ομάδα του ΚΔΑΠμεΑ – Αγκαλιάζω κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια επειδή το εγχείρημα ήταν ιδιαιτέρως απαιτητικό καθώς περιελάμβανε έρευνα, εξωτερικά και εσωτερικά γυρίσματα, ηχογραφήσεις, σκηνικά και κοστούμια, αλλά και συνεργασία με πρόσωπα και φορείς.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΔΑΠμεΑ – Αγκαλιά-ζω του δήμου θέρμης φιλοξενεί καθημερινά, εδώ και εννέα χρόνια, άτομα ηλικίας από επτά ετών και άνω. Τα Άτομα με Αναπηρία τα οποία κατοικούν στο δήμο Θέρμης, αλλά και σε όμορους δήμους έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούνται στη δομή και να έχουν πρόσβαση σε δραστηριότητες σημαντικές για την καθημερινή λειτουργικότητα τους και πολλές φορές ζωτικής σημασίας για εκείνα και για τις οικογένειές τους. Δραστηριότητες όπως η φυσική αγωγή, η φυσιοθεραπεία, η λογοθεραπεία, τα εικαστικά, η μουσική, είναι κάποιες από αυτές που ωφελούν τα ΑμεΑ και τα γεμίζουν με ερεθίσματα απαραίτητα για την καθημερινότητά τους. Πιο συγκεκριμένα η δομή έχει προγράμματα που αφορούν την ανάπτυξη αλλά και τη διατήρηση των γνωστικών, κινητικών και ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων τους. Προγράμματα ψυχοκινητικής, μουσικοθεραπείας, εικαστικών και φυσιοθεραπείας, εξατομικευμένα, ανάλογα με το δυναμικό του κάθε ατόμου, αλλά και δραστηριότητες σε ομαδικό πλαίσιο, έχουν αποδείξει ότι λειτουργούν με τον πλέον ωφέλιμο τρόπο ώστε το κάθε ΑμεΑ να ενδυναμώνεται και κυρίως να βιώνει τη ζωή του με όσο το δυνατόν ποιοτικότερο τρόπο.

Πάγιος στόχος της δομής αποτελεί, πέρα από την προσωπική ενδυνάμωση του κάθε ατόμου ξεχωριστά, η ουσιαστική ένταξη στην τοπική κοινότητα και γενικότερα στην κοινωνία. Το ΚΔΑΠμεΑ οφείλει να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο οικογένειας και τοπικής Κοινότητας. Στο βωμό αυτού του σκοπού, της κοινωνικής ενσωμάτωσης, το προσωπικό της δομής με συμπαραστάτη τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Θέρμης, κάθε χρόνο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και συμμετέχει σε δρώμενα κοινωνικά και πολιτιστικά που γίνονται στην περιοχή. Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και εικαστικά δρώμενα με πρωταγωνιστές τα άτομα με Αναπηρία έχουν αποδείξει ότι χαρίζουν εμπειρίες ευεργετικές για την ψυχική τους υγεία.

Με ανακοίνωσή τους οι συντελεστές της διπλής σημαντικής παραγωγής ευχαριστούν το δήμο Θέρμης, τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και τον πρόεδρο Αργύριο Μωραΐτη, την οργανωτική «Επιτροπή Βασιλικά 200 χρόνια» για την στήριξη τους και ιδιαιτέρως τον Γιάννη Πολυράκη που αμέσως αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή. Παράλληλα ευχαριστούν τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σουρωτής, τον Χορευτικό Όμιλο Τριλόφου «ΧΟΤ ΖΟΥΜΠΑΤ», τον μουσικό Άρη Κεραμάρη, το προσωπικό του ΚΔΑΠμεΑ – Αγκαλιάζω και φυσικά όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στην προσπάθεια.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο