Ειδικούς κάδους για τα περιττώματα των σκύλων σε επιλεγμένα σημεία, σε κοινότητες του δήμου Θέρμης, τοποθέτησε η Αντιδημαρχία Πρασίνου Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας. Αναλυτικά τα σημεία τοποθέτησης των ειδικών κάδων είναι:

– στην κοινότητα Θέρμης – Τριαδίου, σε τρία σημεία, στο δημαρχείο, στο πάρκο προσκόπων και στην είσοδο της Θέρμης.

– στις κοινότητες Νέας Ραιδεστού, Ταγαράδων, Νέου Ρυσίου, Καρδίας και Πλαγιαρίου, τοποθετήθηκε από ένας κάδος σε κεντρικά σημεία – πάρκα.

– στην κοινότητα Τριλόφου ένας κάδος έξω από το κτήριο της κοινότητας και ένας έξω από το Πολιτιστικό.

– στην κοινότητα Βασιλικών ένας κάδος στην πλατεία Χάνια και ένας στο χώρο των παλαιών νεκροταφείων.

«Αγαπάμε τα ζώα συντροφιάς, σεβόμαστε το περιβάλλον και τους συμπολίτες μας. Έχοντας αυτό ως οδηγό και με δεδομένη την περιβαλλοντική και οικολογική ευαισθησία του, ο δήμος Θέρμης προχώρησε στην τοποθέτηση σε επιλεγμένα σημεία σε πολλές κοινότητες, ειδικούς κάδους για τα περιττώματα των σκύλων. Η επιλογή των σημείων έγινε σύμφωνα με την καταγραφή των κατοικίδιων ζώων, όπως αυτά δηλώθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο σχετικό μητρώο του δήμου. Οι κάδοι διαθέτουν βιοδιασπώμενες σακούλες για τις ακαθαρσίες των κατοικίδιων, ώστε να μαζεύονται τα περιττώματα των σκύλων. Η υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Θέρμης φροντίζει ώστε να υπάρχουν πάντα διαθέσιμες σακούλες στους κάδους”, σημειώνει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης Στέλιος Γκιζάρης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Ν.4039/12 οι ιδιοκτήτες ή συνοδοί κατοικίδιων ζώων υποχρεούνται να μεριμνούν για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα των ζώων τους. Στους παραβάτες βεβαιώνεται πρόστιμο 100 ευρώ.

Δεν χρειάζεται βέβαια απολύτως καμία αναφορά σε οποιονδήποτε νόμο για κάτι το οποίο είναι αυτονόητο. Δυστυχώς όμως, το προηγούμενο διάστημα, διαπιστώθηκε πως στην πραγματικότητα ελάχιστοι συμπολίτες μας κρατούσαν στα χέρια τους σακούλα και φαρασάκι για να περισυλλέγουν τα περιττώματα των σκύλων τους. Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς ήταν καθημερινά, σε αρκετά σημεία, πεζοδρόμια και κοινόχρηστοι χώροι να ρυπαίνονται από τα περιττώματα των σκύλων που τα έβγαζαν βόλτα οι συνοδοί τους. Σίγουρα τα μόνα που δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη είναι τα συμπαθή τετράποδα”, σημειώνει ο κ. Γκιζάρης.

Όπως υπογραμμίζει “το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά για πρώτη χρονιά και αν και εφόσον αγκαλιαστεί από τους συνδημότες μας θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί και την επόμενη χρονιά”.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο