ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Σε μία κοινή εθελοντική δράση αναβάθμισης χώρου πρασίνου πλησίον του ρέματος στο Τριάδι του Δήμου Θέρμης, προχώρησαν εθελοντές φοιτητές της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, που ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Δημοτική Κοινότητα Θέρμης και την Αντιδημαρχία Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες ολοκληρώθηκε με επιτυχία σειρά παρεμβάσεων στο συγκεκριμένο χώρο, που περιελάμβανε πολλαπλές εργασίες ανάπλασης και επιφανειακής διαμόρφωσης της περιοχής παρέμβασης στο Τριάδι, με τη συμβολή αρχικά των εργαζομένων στην Αντιδημαρχία Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, έτσι  ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα το σημείο, με όλες τις απαραίτητες χωματουργικές εργασίες που έπρεπε να προηγηθούν της δενδροφύτευσης.

Πρόκειται για ένα χώρο πρασίνου, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στο ρέμα της περιοχής, όπου και πραγματοποιήθηκαν αναλυτικά, συντονισμένες παρεμβάσεις αναβάθμισής του, με στόχο τη μετατροπή του σε ένα σημείο πρασίνου, συνάντησης και αναψυχής και την απόδοσή του σήμερα στους κατοίκους του Τριαδίου, ως ένα λειτουργικό μέρος πρασίνου με αισθητική αναβάθμιση, που εξασφαλίζει παράλληλα και την απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε αυτόν.

Ακολούθως, παρουσία του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Θέρμης κ. Σωτήρη Βογιατζή και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Στέλιου Γκιζάρη, εθελοντές της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής , συνέβαλαν στην αναβάθμιση του χώρου και την οριοθέτηση του ρέματος με φύτευση πικροδάφνης. Παράλληλα φυτεύτηκαν Καρυδιές, ενώ τοποθετήθηκε γκαζόν σε όλη την έκταση του συγκεκριμένου χώρου. Η Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης επιμελήθηκε επίσης την τοποθέτηση νέου δικτύου αυτόματου ποτίσματος, τη νέα επιχωμάτωση για την επισπορά γκαζόν τη συνολική ενίσχυση της φύτευσης στο χώρο που στο εξής θα διαθέτει νέο ανθεκτικό γκαζόν.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Στέλιο Γκιζάρη, η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να αναβαθμίζει αισθητικά ολοένα και περισσότερους χώρους αστικού πρασίνου του Δήμου μας, μέσα από ολοκληρωμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις. Μάλιστα ανακοίνωσε πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες παρεμβάσεις σε χώρους που βρίσκονται πλησίον του σημείου παρέμβασης που μόλις ολοκληρώθηκε στο Τριάδι, με στόχο τη συνολική αισθητική αναβάθμιση και εξωραϊσμό του οικισμού.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο