deh 3Ο Δήμος Θέρμης είναι από τους πρώτους Δήμους της Ελλάδας που προχώρησε στην σύσταση ειδικής Επιτροπής με την υπ’αριθμ. 681/2018 απόφαση του Δημάρχου ΘΕΡΜΗΣ, σε εφαρμογή του άρθρου 36 Ν.4508/22.12.2017 (ΦΕΚ 200/22.12.2017 τ. Α΄) και της ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/08.02.2018 (ΦΕΚ 474/14.02.2017 τ. Β΄). Σκοπός της Επιτροπής είναι ο έλεγχος των αιτήσεων, η αξιολόγηση της πραγματικής οικονομικής και περιουσιακής κατάστασης των αιτούντων, η χορήγηση του ειδικού βοηθήματος και η εντολή άμεσης επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος των ευπαθών καταναλωτών που κατοικούν σε περιοχή αρμοδιότητας του Δήμου μας και έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών. Υπενθυμίζεται ότι με η έναρξη της κατάθεσης αιτήσεων κατοίκων του Δήμου με χαμηλά εισοδήματα, που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες., κοινοποιήθηκε σε όλους τους δημότες μας με σχετική ανακοίνωση.

Με σκοπό να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι καταναλωτές και ειδικά όσοι κατοικούν σε περιοχές εκτός σχεδίου, με φροντίδα της Διευθύντριας Διοικητικών Υπηρεσιών η ανακοίνωση αναρτήθηκε στο κτίριο του Δημαρχείου Θέρμης, στάλθηκε στους Προέδρους των Δημοτικών και Κοινοτικών Ενοτήτων, στο ΝΠΔΔ “Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής” για να ενημερωθούν οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι νοσηλευτές και οι οικιακοί βοηθοί του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, ενημερώθηκε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, ενώ η ηλεκτρονική πληροφόρηση έγινε με τη συνεχή ανάρτησή της στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.

deh 1Οι αιτήσεις κατατέθηκαν στο αρμόδιο Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας, που βρίσκεται στην οδό Αποστόλου και Γρηγορίου Ταβάκη 28 στη Θέρμη, και για την καλύτερη εξυπηρέτηση παραχωρήθηκε αποκλειστικός τηλεφωνικός αριθμός από το Τμήμα Τεχνολογιών και Πληροφορικής..
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που διήρκεσε από 10-04-2018 έως 30-04-2018 αρχικά, ενώ κρίθηκε απαραίτητη η παράταση της διαδικασίας έως τις 11-05-2018, προσήλθαν και έλαβαν πληροφορίες ή επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το Γραφείο 223 συμπολίτες μας και μέλη των οικογενειών τους. Σε πρώτη φάση, κατατέθηκαν 27 αιτήσεις, που αφορούν οικογένειες με ανήλικα μέλη, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνες οικογένειες και μοναχικά άτομα. Με τη συνδρομή του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας οι πολίτες κατέθεσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ όπου χρειάστηκε προέβησαν σε διορθωτικές ενέργειες προκειμένου να κριθούν δικαιούχοι.
Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, συνήλθε στην 1η Συνεδρίαση η οικεία Επιτροπή προκειμένου να εξετάσει τις υποβληθείσες αιτήσεις με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, να αξιολογήσει την πραγματική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων, να χορηγήσει το ειδικό βοήθημα και να δώσει άμεσα την εντολή για την επανασύνδεση των ευπαθών καταναλωτών του Δήμου Θέρμης. Από τις 27 αιτήσεις εγκρίθηκαν οι 11, ενώ απορρίφθηκαν οι υπόλοιπες 16 καθώς δεν πληρούσαν τα κριτήρια της κείμενης νομοθεσίας (σύνδεση σε δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, προηγούμενη ένταξη σε καθεστώς καθολικής υπηρεσίας. υπέρβαση εισοδηματικών ή περιουσιακών κριτηρίων κλπ).
Το αρμόδιο Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας ενημέρωσε τηλεφωνικά τους πολίτες για την έγκριση της αίτησης ή τους λόγους της απόρριψής από την ειδική Επιτροπή. Εξέδωσε τις αποφάσεις για όλες τις αιτήσεις που εγκρίθηκαν και τις παρέδωσε στον εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των τεχνικών στοιχείων, να καταβληθούν τα εγκεκριμένα ποσά του ειδικού βοηθήματος στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και να δοθεί η εντολή επανασύνδεσης. Οι καταναλωτές θα ενημερωθούν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας με την έκδοση έκτακτου λογαριασμού.
Η διαδικασία συνεχίζεται και με τη συγκέντρωση νέων αιτήσεων η ειδική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου και η διαδικασία θα υποστηρίζεται από το Δήμο Θέρμης για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η σχετική νομοθεσία.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο