apergia kathariothta 7Από τη μεγάλη συμμετοχή χαρακτηρίστηκαν οι σημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Καθαριότητας και στο Δήμο Θέρμης. Από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι της Καθαριότητας του Δήμου συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο της Θέρμης όπου μετέφεραν και απορριμματοφόρο της υπηρεσίας με πανό, αντιδρώντας στην πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 και κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεών τους.

Όπως είναι γνωστό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ), προκήρυξε  για σήμερα Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017,  24ωρη πανελλαδική απεργία για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν πως «η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 αποτελεί “ταφόπλακα” για τους ίδιους  και το εργασιακό τους μέλλον».

apergia kathariothta 1

Σε σχετική ανακοίνωσή της άλλωστε η ΠΟΕ-ΟΤΑ μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε ομόφωνα πως είναι αντισυνταγματικές οι παρατάσεις των συμβάσεων χωρίς να το συνδέει καν με το χρόνο διάρκειας τους, ενώ πλειοψηφικά θέτει ζήτημα ακόμη και για την μέχρι σήμερα πληρωμή των εργαζομένων. Το περιεχόμενο της απόφασης από την πρώτη στιγμή της επίσημης διαρροής ήταν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας που έδωσε εκ νέου υποσχέσεις για οριστική λύση του προβλήματος και “τακτοποίησης” των εργαζομένων με άμεση νομοθετική ρύθμιση που ούτως ή άλλως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως άλλωστε παραδέχεται και για τους εν λόγω εργαζόμενους της καθαριότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τα ψέματα και η υποκρισία όμως κάποια στιγμή τελειώνουν και ήρθε η ώρα της ανάληψης των ευθυνών και της εκπλήρωσης των δεσμεύσεων», συνεχίζει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, υπογραμμίζοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον των εργαζομένων που στηρίζουν πλέον την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων. Υπηρεσίες που χωρίς αυτούς, όπως τονίζουν,  θα οδηγηθούν στην ιδιωτικοποίηση και στα εργολαβικά συμφέροντα». Η ΠΟΕ – ΟΤΑ ζητεί την άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο