ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

LIVADI FWTIA 6Πυρκαγιά, που δυστυχώς πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, ξέσπασε αργά το βράδυ της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου στην Τοπική Κοινότητα Λιβαδίου του Δήμου Θέρμης,   καταστρέφοντας στο πέρασμά της 250 στρέμματα δασικής έκτασης. Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης  της πυρκαγιάς, στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς και δυνάμεις του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης και οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης με ένα επιπλέον όχημα.

LIVADI FWTIA 5Έπειτα από εξαντλητικές προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και των ανδρών  της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης,  που υπό την καθοδήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Βασίλη Μουστάκα, από το βράδυ της Παρασκευής έως τα ξημερώματα του Σαββάτου  23 Σεπτεμβρίου, δημιουργούσαν ζώνες ασφαλείας, με σκαπτικά μηχανήματα, η φωτιά δεν επεκτάθηκε προς τη μεριά του Πευκοδάσους και δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

LIVADI FWTIA 4LIVADI FWTIA 3MHXANHMA ZWNH

Η πυρκαγιά τελικά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το μεσημέρι του Σαββάτου και έπειτα από έξι ρήψεις που  πραγματοποίησαν πυροσβεστικά αεροπλάνα, συνδράμοντας το έργο των περίπου 40 πυροσβεστών και 12 οχημάτων της Πυροσβεστικής καθώς και του Πυροσβεστικού οχήματος και των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Θέρμης – Λιβαδίου που επιχειρούσαν στην περιοχή. Η κινητοποίηση όλων ήταν άμεση και μεγάλη, καθώς  το έργο της Πυρόσβεσης  δυσκόλευε ο δυνατός άνεμος που έπνεε στην περιοχή. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται και σήμερα στην περιοχή προκειμένου να αποκλειστεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης.

 

 

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο