Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού που έχει δυσάρεστες συνέπειες στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και στη διαδικασία μάθησης αποτελεί το θέμα διαδικτυακής διάλεξης στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Μαθητών και Γονέων Δήμου Θέρμης».
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 9 Μαΐου στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η τελευταία, για τη φετινή σχολική χρονιά, διαδικτυακή διάλεξη με τίτλο: «Σχολικός Εκφοβισμός: Τι χρειάζεται να γνωρίζουν οι γονείς και πως να βοηθήσουν τα παιδιά τους». Η ομιλήτρια,  Βασιλική Γιαννακούλια, Ψυχοθεραπεύτρια, μεταξύ άλλων, θα αναφερθεί στα ακόλουθα ζητήματα:
Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς όταν αντιλαμβάνονται περιστατικά εκφοβισμού, όπου ένα παιδί είναι θύτης, θύμα ή παρατηρητής;
Ποια είναι η καλύτερη επιλογή παρέμβασης σε περιστατικά σχολικής βίας;
Πρακτικές συμβουλές για γονείς: πώς να μιλήσουμε στα παιδιά, τι μπορούν να κάνουν οι γονείς του παιδιού που εκφοβίζεται, πώς να μιλήσει το παιδί-θύμα στο θύτη;
Μπορεί η οικογένεια, από μόνη της, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά θέματα σχολικού εκφοβισμού;
Συνεργασία οικογένειας – σχολείου σχετικά με περιστατικά σχολικού εκφοβισμού: Τι μπορεί να περιμένει ο γονέας από το σχολείο.


Ο σύνδεσμος εισόδου στην εικονική αίθουσα:
https://us02web.zoom.us/j/83397313326?pwd=YzV0WEdhcWtMd3VienpqZmluLzVQZz09
Meeting ID: 833 9731 3326
Passcode: 657375
που θα πραγματοποιηθεί
Η διάλεξη απευθύνεται σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες ώστε να βοηθήσουν στην αποδυνάμωση της εκφοβιστικής συμπεριφοράς στο χώρο του σχολείου και να ενισχύσουν τη δυναμικότητα του παιδιού που γίνεται θύμα ή παρατηρητής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από τους συμμετέχοντες.

Η δράση «Ανοιχτές Διαλέξεις προς γονείς» διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Μαθητών & Γονέων Δήμου Θέρμης» που υλοποιούν η Διεύθυνση Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Δήμου Θέρμης και ειδικότερα το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε..

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο