Ακόμη μια επιτυχημένη συνεργασία των δύο Δημοτικών Σχολείων και των δύο Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Νέας Ραιδεστού. Ενωμένοι, μοιράστηκαν την αγωνία του να είσαι γονιός στην ψηφιακή εποχή, σε μία εξαιρετική εκδήλωση με θέμα “εθισμός στο διαδίκτυο”, που ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων μας. Η εκδήλωση, που έγινε το Σάββατο 9-11-2019, διήρκεσε κατά μία ώρα περισσότερο από το προκαθορισμένο πρόγραμμα, με τους γονείς να παραμένουν στις θέσεις τους, καθώς τα όσα ακούστηκαν στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκδήλωσης, άγγιζαν ακριβώς την καρδιά του προβλήματος, εκεί που ακροβατούμε στα όρια και στο φόβο της σύγκρουσης, στις γρήγορες εξελίξεις, στις ενοχές, στην αγάπη, στην παρουσία.


Οι μαθητές Δ, Ε, Στ τάξεων, όπως οι ίδιοι σχολίαζαν αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης, άκουσαν πράγματα που δεν γνώριζαν κι αυτό όπως όλα δείχνουν, θα τους επηρεάσει στο μέλλον ώστε πιο προσεκτικά στη χρήση του διαδικτύου.


Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν θερμά τους ομιλητές, καθώς όλοι όσοι παρευρέθηκαν αποχώρησαν ενθουσιασμένοι. Παράλληλα, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες στους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Κουνταρδά Νεόφυτο και κ. Μοναστηρίδου Παναγιώτα, καθώς και τη Διευθύντρια της Υποδιεύθυνσης, που τίμησαν την εκδήλωση, τον ψυχίατρο, κ. Αλέξιος Λάππα, ο οποίος με την παραστατικότητα που τον διακρίνει καθήλωσε κυριολεκτικά τους συμμετέχοντες και τέλος, τις Διευθύντριες των δημοτικών σχολείων, κ.κ. Λία Συγκιρίδου και Στέλλα Φασούλα, για την συνεργασία και τη συνδιοργάνωση.

Την εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου 9 Νοεμβρίου 2019, τίμησε με την παρουσία του και και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Ραιδεστού, κ. Παναγιώτης Κατρανιάς.

Η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση ήταν μια καλή αρχή. Καλή συνέχεια σε όλους, γονείς και παιδιά.
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του 1ου δημοτικού στις 17:30 το απόγευμα, με κεντρικούς ομιλητές τους: Αλέξη Λάππα Ψυχίατρο παιδιών και εφήβων, Αστυνόμο Β΄, Νεόφυτο Κουνταρδά & Αρχιφύλακα Μοναστηρίδου Παναγιώτα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Λίγα λόγια για τους ομιλητές:

Ο Αλέξης Λάππας ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως Ψυχίατρος Παιδιών, Εφήβων και Οικογενειών. Είναι μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου των Ψυχίατρων της Μεγάλης Βρετανίας. . Δραστηριοποιείται έντονα σε θέματα ευαισθητοποίησης του μαθητικού πληθυσμού και των εκπαιδευτικών μέσω αρθρογραφίας και των ΜΜΕ. Έχει προσκληθεί σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, ομιλίες και έχει συνδιοργανώσει διεπιστημονικές προσπάθειες στο χώρο του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος σε όλη την επικράτεια.   Έχει διατελέσει Επιστημονικός Συνεργάτης δομών μέριμνας και φροντίδας ανηλίκων της Βορείου Ελλάδος, Κέντρων και Φορέων Ειδικής Αγωγής, και είναι από το 2010 ο Επιστημονικός Σύμβουλος του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο. Τον Αύγουστο του 2016 ίδρυσε το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας ΠροςΌψη για τη Θεραπεία και την Εκπαίδευση. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου : “Το Δώρο της  Εφηβείας”.


Ο Κουνταρδάς Νεόφυτος είναι Αστυνόμος Β’ και υπηρετεί στην Υποδιευθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικου Εγκλήματος Βόρειου Ελλάδος. Είναι ερευνητής υποθέσεων κυβερνοεγκληματων με ειδικότητα στην παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε πληθωρα ημερίδων κ ετερων εκπαιδευτικών δράσεων στο εξωτερικό κ στη Ελλάδα. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος οικονομικών του πανεπιστημίου Μακεδονίας και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην εφαρμοσμένη πληροφορική.
Η Παναγιώτα Μοναστηρίδου τα τελευταία χρόνια υπηρετεί στην Υποδιευθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικου Εγκληματοσ Βόρειου Ελλάδος υποστηρίζοντας από τη θέση της την εύρυθμη λειτουργία ολοκληρηρησ της υποδιευθυνσης και την ομαλή διεκπεραίωση ποινικών υποθέσεων κυβερνοεγκληματων. Έχει συμμμετασχει σε πληθωρα ημερίδων γύρω από την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Ταυτόχρονα είναι τελειοφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελειου πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Είναι μητέρα δύο ανηλίκων τέκνων.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο