«Σκέφτομαι Συλλογικά, Δρω Οικολογικά», ήταν το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης «Εαρινά 2022» η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου στους Ταγαράδες. Στην εκδήλωση η οποία έγινε στο παλιό γήπεδο ποδοσφαίρου, πήραν μέρος η Χορωδία των ΚΑΠΗ Ταγαράδων, το Κέντρο Πολιτισμού Ταγαράδων και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ταγαράδων. Τα «ΕΑΡΙΝΑ» είναι η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση του Κέντρου Πολιτισμού Ταγαράδων, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο με τη λήξη των μαθημάτων των διαφόρων πολιτιστικών τμημάτων. Παράλληλα, αναδεικνύεται η ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος, σε μια περιοχή η οποία φιλοξένησε επί δεκαετίες τη χωματερή του νομού Θεσσαλονίκης.

Γιορτάστηκαν φέτος τα ΕΑΡΙΝΑ 2022, η γιορτή αφιέρωμα στον πολιτισμό και στο περιβάλλον.

Tην αυλαία της εκδήλωσης άνοιξε η νεοσύστατη χορωδία του Κ.Α.Π.Η Ταγαράδων «ΝΟΣΤΟΣ» η οποία ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους με παραδοσιακά τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Τον μουσικοδάσκαλο Στέλιο Ζαχαρίου συνεχάρη ο Δήμαρχος Θέρμης Θ. Παπαδόπουλος.

Ειδικότερα στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης σημειώνοντας πως «όλοι μαζί κατορθώσαμε μέσα από συντονισμένους αγώνες να λύσουμε το μεγάλο ζήτημα της χωματερής, με την απενεργοποίηση της λειτουργίας της και την συνολική ανάπλαση της περιοχής».

Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Κοινότητας Ταγαράδων Δημήτριος Καλαθάς υπογράμμισε την απόλυτη προτεραιότητα που δίνει η Κοινότητα στα θέματα περιβάλλοντος, παρουσιάζοντας το χρονικό των αγώνων που έδωσαν ο δήμος και οι κάτοικοι για την προστασία του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα μίλησε για την οριστική διακοπή λειτουργίας της χωματερής που ήταν «το μεγαλύτερο και δυσκολότερο πρόβλημα του χωριού μας», για την αποτροπή της δημιουργίας

Μονάδας Επεξεργασίας Οργανικών Αποβλήτων, «δηλαδή νέας χωματερής η οποία θα λειτουργούσε άλλα 28-30 χρόνια», την ακύρωση σχεδίων «για το θάψιμο σε εκείνη τη περιοχή, χιλιάδων τόνων βιομηχανικών αποβλήτων διοξείδιο του μαγγανίου- υποπροϊόντα μπαταρίας – της πολυεθνικής εταιρείας Tosoh Hellas κ.ο.κ.». Κλείνοντας ο κ. Καλαθάς τόνισε ότι «έχουμε υποχρέωση όλοι μας και κυρίως η νέα γενιά να μην επιτρέψει ποτέ στο μέλλον τη λειτουργία παρόμοιων ρυπογόνων μονάδων στο χωριό μας. Αυτή είναι η παρακαταθήκη της δικιάς μου γενιάς προς τις γενιές που ακολουθούν».

Ο Πρόεδρος της Δ.ΕΠ.Π.Α.Θ.κ. Γιώργος Αγγέλου συνεχάρη την μαθήτρια της σχολής χορού του Δήμου Θέρμης, Χριστίνα Μποζίνη, που διαμένει στους Ταγαράδες η οποία απέσπασε το χρυσό μετάλλιο και πλήθος υποτροφιών σε χώρες του εξωτερικού, διαγωνιζόμενη στον σύγχρονο χορό σε Διαβαλκανικό Φεστιβάλ κλασσικού και σύγχρονου χορού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης και Σωκράτης Φάμελλος, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αθηνά Παπαδάκη, οι αντιδήμαρχοι Απόστολος Τσολάκης, Στέλιος Αποστόλου και Αργύρης Μωραΐτης, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα κοινωνικά θέματα και αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Φανή Χατζηδημητρίου, ο πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ Γιώργος Αγγέλου, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Νικόλαος Καρκατζίνος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καρδίας Ιωακείμ Τρικαλιάρης, οι δημοτικοί Σύμβουλοι Άννα Τσιφτελίδου και  Δήμητρα Χίνη και πλήθος πολιτών.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο