ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Την Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, βράβευσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, αναγνωρίζοντας την προσφορά της στην υλοποίηση του έργου ESTIA το οποίο παρέχει στέγη και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο. Ο επικεφαλής του γραφείου Θεσσαλονίκης Luca Curci παρέδωσε τιμητική – αναμνηστική πλακέτα στον πρόεδρο του δ.ς. της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ και αντιδήμαρχο Πολεοδομίας του δήμου Θέρμης Σωκράτη Σαμαρά για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν ώστε οι πρόσφυγες να ενταχθούν ομαλά για όσο διάστημα παραμείνουν στις κοινότητες που τους φιλοξενούν.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ τον κύριο Luca Curci συνόδευαν οι ειδικοί συνεργάτες του οργανισμού, Μανώλης Νταμπαράκης και Δώρα Κοκοζίδου. Από την πλευρά της εταιρείας παραβρέθηκαν η διευθύντρια Διοικητικής – Οικονομικής Διαχείρισης και Έργων Ανθρώπινου Δυναμικού Ευτυχία Κιβρακίδου καθώς και η Κοινωνική Λειτουργός Παναγιώτα Σαχαρίδου. Στη συνάντηση που ακολούθησε συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και οι πιθανοί τρόποι συνεργασίας των δύο φορέων στο μέλλον.

Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, συμμετέχει ως εταίρος, στο καινοτόμο ανθρωπιστικό έργο “REACT 2021” (Refugee, Assistance, Collaboration, Thessaloniki) που έχει ως σκοπό του την εξασφάλιση ενός επαρκούς βιοτικού επιπέδου για τους αιτούντες διεθνή προστασία, μέσω της στέγασης και παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών, ανάλογα με τις ανάγκες τους και με γνώμονα την ολοκληρωμένη παροχή υλικών συνθηκών υποδοχής, κατά την έννοια του ενωσιακού δικαίου.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στο νομό Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα REACT 2021 υλοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης, ως συντονιστής του εταιρικού σχήματος, με τη συμμετοχή των εξής εταίρων: Δήμος Καλαμαριάς, Δήμος Νεάπολης-Συκεών, ΑΡΣΙΣ, Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ, Χριστιανική Αδελφότης Νέων Θεσσαλονίκης, ΧΑΝΘ, PRAKSIS – Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας.

Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου REACT 2021, με τη λειτουργία 10 διαμερισμάτων στους δήμους Θέρμης και Θερμαϊκού, συνολικής δυναμικότητας 54 θέσεων.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο