ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Το θρύλο του Διαγόρα και της Καλλιπάτειρας και τη σύνδεση τους με τους Ολυμπιακούς αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα παρουσίασαν στο Heaton Avenue Primary School του Ηνωμένου Βασιλείου οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Ν. Ρυσίου. Εκπαιδευτικοί και παιδιά επισκέφτηκαν την πόλη Heaton, που βρίσκεται στο κέντρο της Μ. Βρετανίας το διάστημα από 4 έως 8 Φεβρουαρίου 2019 στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA219 με τίτλο CODED LEGENDS ή αλλιώς “Κωδικοποιημένοι Θρύλοι”. Στην τέταρτη συνάντηση των εταίρων από τα σχολεία της Αγγλίας, Βελγίου, Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας, Πολωνίας και Τσεχίας μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε πολλαπλές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, στην ημερίδα με Ημερίδα με θέμα “Social inclusion: «Can technologies provide support for the most disadvantaged?” συζήτησαν θέματα που αφορούν την κοινωνική ένταξη των λιγότερο προνομιούχων ατόμων καθώς και τους τρόπους που η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει.

Στη δραστηριότητα European classroom ή αλλιώς η “Ευρωπαϊκή Τάξη” οι μαθητές από το Ν.Ρύσιο, παρουσίασαν το μύθο της Καλλιπάτειρας και του Διαγόρα. Στο Global Village , το “Παγκόσμιο Χωριό” όλες οι ομάδες παρουσίασαν τις χώρες και τους δήμους τους με επίτιμους καλεσμένους την δήμαρχο και αντιπροσώπους της βασιλικής οικογένειας, στους οποίους και δόθηκαν αναμνηστικά δώρα από το Δήμο Θέρμης.

Οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Μεγάλης Βρετανίας και συζήτησαν εναλλακτικούς τρόπους και τεχνικές διδασκαλίας.

Όλοι όσοι συμμετείχαν χαρακτήρισαν την εμπειρία στο σύνολό της χαρακτήρισαν ως μοναδική, εμπλουτισμένη με εικόνες, γνώσεις και συναισθήματα που προώθησε την συνεργασία των εταίρων και ενδυνάμωσε τις προοπτικές για τις επερχόμενες δραστηριότητες του προγράμματος.

Ο στόχος του προγράμματος CODED LEGENDS είναι να εισάγει καινοτόμες πρακτικές στα σχολεία ώστε να προετοιμάσουν τους μαθητές για να γίνουν ενεργοί πολίτες της ψηφιακής εποχής. O επιθυμητός αντίκτυπος είναι να ευαισθητοποιηθούν και να γνωρίσουν τα παιδιά, οι οικογένειες και οι πολίτες άλλους πολιτισμούς, θρησκείες ώστε να καταπολεμηθούν τα αρνητικά στερεότυπα και η ρητορική του μίσους.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο