ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Πλημμύρισε με Χριστουγεννιάτικες νότες και μελωδίες από τις παιδικές χορωδίες και τις χορωδίες πολλών σχολείων κάθε γωνιά της Θέρμης το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με τις γιορτές σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες Κοινότητες του Δήμου μας για το άναμμα των Χριστουγεννιάτικων δένδρων.
Την γιορτινή ατμόσφαιρα, που έδωσε ένα διαφορετικό τόνο και χρώμα, από αυτόν της σκληρής καθημερινότητας, απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι σε κάθε γωνιά του Δήμου Θέρμης και φέτος με τους πολίτες να αγκαλιάζουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά τις εορταστικές εκδηλώσεις, γεμίζοντας τις πλατείες των χωριών για να δουν τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, να απολαύσουν τη μουσική και να ζήσουν όμορφες Χριστουγεννιάτικες βραδιές και φυσικά να τιμήσουν δεόντως τα ζεστά ροφήματα και τα κεράσματα που με τόσο μεράκι και αγάπη ετοίμαζαν και προσέφεραν οι τοπικοί Σύλλογοι, που και φέτος δήλωσαν δυναμικό παρόν στις εκδηλώσεις.
Αναλυτικά το περασμένο Σάββατο «Φωτίστηκαν» το Κάτω Σχολάρι ο Τρίλοφος και το Πλαγιάρι, παρουσία του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου ο οποίος ευχήθηκε σε όλους τους συνδημότες μας «καλές γιορτές» , επαναλαμβάνοντας το κοινωνικό μήνυμα για τα φετινά Χριστούγεννα που δεν είναι άλλο από την ελπίδα η εορταστική περίοδος που διανύουμε να ζεστάνει τις καρδιές όλων στέλνοντας μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης, μήνυμα ελπίδας και χαράς σε όλους.

“Με πρωταρχικό στόχο όλων μας την κοινωνική αλληλεγγύη και τη βοήθεια στο συνάνθρωπο – γείτονα που έχει ανάγκη, ας σταθούμε όλοι δίπλα στον άνεργο συνάνθρωπό μας, στις οικογένειες που τόσο έχουν ανάγκη, στους ηλικιωμένους αλλά και τους νέους μας. Ενωμένοι θα σταθούμε όλοι μαζί απέναντι στη γενικότερη αδιαφορία και στην απαισιοδοξία που υπάρχει, θα διατηρήσουμε την ανθρωπιά μας και την ευαισθησία μας και θα έρθουμε πιο κοντά στο συνάνθρωπό μας που μας έχει ανάγκη ”,  επεσήμανε χαρακτηριστικά κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος. 

Χθες Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, οι γιορτές για το άναμμα των Χριστουγεννιάτικων δένδρων μεταφέρθηκαν στη Λακκιά, την Περιστερά και τους Ταγαράδες, όπου παρουσία εκατοντάδων συνδημοτών μας και πολλών μικρών παιδιών, με  μουσικοκινητικά δρώμενα και παρουσία του Άγιου Βασίλη, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τις γιορτές για το άναμμα των δένδρων που έδωσαν την εκκίνηση των εορταστικών εκδηλώσεων υπό τους ήχους των παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων μελωδιών.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των γιορτών για το άναμμα των Χριστουγεννιάτικων δένδρων όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο που μόλις εγκαταλείψαμε ως εξής:

Κ. ΣΧΟΛΑΡΙ |Σάββατο 15 Δεκεμβρίου |18:00 |Κεντρική πλατεία| Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου με Παραδοσιακά κάλαντα από το ΚΑΠΗ Κάτω Σχολαρίου, με Μοντέρνο παιδικό χορευτικό πρόγραμμα από το Σύλλογο Πολιτισμού – Εθελοντισμού Κάτω Σχολαρίου, πολλά παραδοσιακά χορευτικά από το Σύλλογο Ποντίων Κ. Σχολαρίου «Ανέβζηγος Αροθυμία» και άφθονη Χριστουγεννιάτικη μουσική με DJ, Kρασί και εδέσματα από τοπικούς παραγωγούς.
ΤΡΙΛΟΦΟΣ |Σάββατο 15 Δεκεμβρίου | Ώρα: 18:00 |Κεντρική πλατεία | Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, παρουσία του Άγιου Βασίλη με face painting, υπό τους Χριστουγεννιάτικους ήχους της |
Φιλαρμονικής Ορχήστρας Μίκρας και υπό τη Διεύθυνση της κ. Κατερίνας Αλμαλή και Στέλλας Σαράφη. Δυναμικό το παρόν της Παιδικής Χορωδίας Δ.Ω.Θ. Τριλόφου Ειρήνη Μαραντίδου αλλά και των Παραδοσιακών Χριστουγεννιάτικων στολιδιών από αλατοζύμαρο, από τον Χορευτικό Όμιλο Τριλόφου «Ζουμπάτ» και το Σύλλογο Γυναικών Τριλόφου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τριλόφου , το Συλλόγο Γονέων &Κηδεμόνων. |Ζεστό τσάι προσέφεραν τα μέλη της Δόξας Τριλόφου και οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας και οι Ακαδημίες Μίκρας χυμούς.
ΠΛΑΓΙΑΡΙ |Σάββατο 15 Δεκεμβρίου |Ώρα 19.30 άναψε το ΄δένδρο στο Δημοτικό Σχολείο υπό τους ήχους της Παιδικής Χορωδίας του Δημ. Σχολείου Πλαγιαρίου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων να προσφέρει Κεράσματα Το παρόν έδωσε και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Μίκρας.
ΛΑΚΚΙΑ | Κυριακή 16 Δεκεμβρίου | Ώρα 18:00 | Πλατεία | Άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Λακκιά με μία όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή πολλά Παραδοσιακά γλυκά και χορευτικά και με την πολύτιμη συνδρομή των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Λακκιάς.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ| Κυριακή 16 Δεκεμβρίου | Ώρα 18:00 | Άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με πολλά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με κεράσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περιστεράς το Σύλλογο Γυναικών Περιστεράς «Η Ερατώ» παρουσία του Άγιου Βασίλη που σκόρπισε χαρά και χαμόγελα μοιράζοντας δώρα στα παιδιά. Στις 16.00 τα παιδιά του συλλόγου έβαψαν τα στολίδια του δένδρου που ήταν κατασκευασμένα από αλατοζύμη και στη συνέχεια επιμελήθηκαν το στολισμό του. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί, και το δέντρο άναψε και στην Περιστερά υπό τους ήχους των παραδοσιακών Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.
Τέλος την αυλαία των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων για το άναμμα των Χριστουγεννιάτικων δένδρων έριξε η Δημοτική Κοινότητα Ταγαράδων στις 7 χθες το απόγευμα με μία φαντασμαγορική γιορτή που επιμελήθηκαν η ΔΕΠΠΑΘ σε συνεργασία με όλους τους Συλλόγους Πολιτιστικό και Αθλητικό και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου. Από νωρίς το απόγευμα ηχούσαν στο χώρο της Κεντρικής πλατείας του χωριού τα κάλαντα και άλλες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Οι εκπρόσωποι του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Ταγαράδων προσέφεραν ζεστό κρασί και φρυγανισμένο ψωμί, παραδοσιακή τραχανόσουπα, ζεστή σοκολάτα και μπισκότα, ενώ ξεχωριστή θέση κατείχε ο Άγιος Βασίλης, τα ξωτικά, που διασκέδαζαν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Στο χώρο της πλατείας λειτουργούσαν: Παζάρι γλυκισμάτων και χριστουγεννιάτικων κατασκευών, Φιλανθρωπικό παζάρι παιδικών βιβλίων & παιχνιδιών, ενώ συγκεντρώνονταν και παιχνίδια για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Με το σύνθημα “όλο το χωριό στο πόδι” η Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ κ. Αθηνά Παπαδάκη, που δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο φετινό εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Θέρμης, ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα με υγεία και μία ήρεμη και πάνω από όλα δημιουργική νέα Χρονιά, ενώ ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Δημήτριος Καλαθάς αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν τα μέγιστα στη διοργάνωση μιας μεγάλης εορταστικής βραδιάς για τα φετινά Χριστούγεννα στη Δημοτική Κοινότητα, επανέλαβε το κοινωνικό μήνυμα των εκδηλώσεων που δεν είναι από να την αλληλεγγύη και την προσφορά.  “ Kανείς συνδημότης μας να μη νιώσει μόνος αυτές τις γιορτές” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καλαθάς.
Στην απόλυτα επιτυχημένη χθεσινή γιορτή των Ταγαράδων, με την οποία έπεσε και η αυλαία των εκδηλώσεων για το άναμμα των δένδρων στις Δημοτικές Κοινότητες συμμετείχαν αναλυτικά: το Κέντρο Πολιτισμού Ταγαράδων, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ταγαράδων, ο Αθλητικός Σύλλογος «ΘΡΙΑΜΒΟΣ», το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ταγαράδων, οι|Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ρωξάνης Λαζάρου.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο