Αγαπημένα έντεχνα τραγούδια θα απολαύσουν όσοι και όσες παρακολουθήσουν τη συναυλία του Παρασκευά Θεοδωράκη στις 21 Αυγούστου στο Πλαγιάρι. Την επόμενη Τετάρτη τα Θέρμης Δρώμενα 2019 “πηγαίνουν” στην Πλατεία του Πλαγιαρίου. Το χορευτικό σύνολο DA Daiļrade Dance Group από τη Λετονία θα “ανοίξει” στις 20:30 την εκδήλωση ενώ το Μουσικό Ταξίδι θα αναλάβει ο Παρασκευάς Θεοδωράκης, ο νέος Θεσσαλονικιός τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη
Ο Παρασκευάς Θεοδωράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Τραγουδιστής με ιδιαίτερη χροιά και σολίστ ακουστικής κιθάρας, ενώ παράλληλα συνθέτει μουσική και στίχους.
Οι ρίζες του από τα Γρεβενά και την Κρήτη, καθώς και η επιρροή του πατέρα του, επίσης μουσικού, αποτέλεσαν το ερέθισμα για την ενασχόλησή του με τη μουσική.
Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, έχοντας διδαχτεί από σημαντικούς δασκάλους όπως τον Δημήτρη Μυστακίδη, τον Κυριάκο Ταμπάκη, Δήμητρα Τρυπάνη τον Ross Daly κ.ά..
Από πολύ νωρίς δημιούργησε το μουσικό του αποτύπωμα, μέσα από αμέτρητες ώρες εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα.
Το 2009 άνοιξε τις συναυλίες των TEN YEARS AFTER σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με το συγκρότημα On the Road, ενώ το 2012 ο Σωκράτης Μάλαμας τους παρουσίασε στις καλοκαιρινές του εμφανίσεις.
Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως: Αρλέτα, Βαγγέλη Γερμανό, Νίκο Ζιώγαλα, Γιάννη Μηλιώκα, Διονύση Τσακνή, Βασίλη Καζούλη, Λουδοβίκο των Ανωγείων, Παντελή Θαλασσινό, Μίλτο Πασχαλίδη, Δημήτρη Ζερβουδάκη,Chico Freeman, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώργο Ανδρέου, Χρήστο Θηβαίο, Σταύρο Σιόλα, Οδυσσέα Τσάκαλο, κ.ά.
Είχε συμμετοχή στο Αφιέρωμα στον Νικόλα Άσιμο που παρουσιάστηκε στο «Σταυρός του Νότου» με τον Β. Παπακωνσταντίνου – Χρήστο Θηβαίο και τον ηθοποιό Λεωνίδα Κακούρη με εξαιρετική επιτυχία.
Αυτό το καλοκαίρι o Παρασκευάς Θεοδωράκης ανανεώνει τις διαδρομές του σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο δυναμισμό και συναίσθημα παρουσιάζοντας τραγούδια που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη νέα γενιά καθώς και τραγούδια από τον δίσκο του «Λευκά Πανιά».


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο