ThermisDromenaΑνυπόστατα και ψευδή, κινούμενα μακράν της πραγματικότητας με σκοπό να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς είναι όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, σχετικά με τη στάση του δημάρχου Θέρμης προς τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Coca – Cola, στη Νέα Ραιδεστό. Το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Coca – Cola επιστράτευσε το δήμαρχο Θέρμης, ο οποίος έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου να πιστοποιήσουν ότι οι χώροι που χρησιμοποιούν οι αγωνιστές εργαζόμενοι της Coca – Cola για να προστατεύονται από το κρύο και τη βροχή είναι “αυθαίρετες κατασκευές”! Η έκθεση του Δήμου είναι απόδειξη του αντεργατικού ρόλου των τοπικών αρχών, που ενώ δέχονται ως νόμιμες υπερκατασκευές, ξενοδοχεία, βιομηχανίες κ.τ.λ. που καταστρέφουν το περιβάλλον, ως υπηρέτες των πολυεθνικών διώκουν τους εργάτες που αγωνίζονται, γιατί έβαλαν ομπρέλα να προστατευτούν από τη βροχή. Μάλιστα, με βάση την έκθεση, καλούν το Σωματείο των απολυμένων εργαζομένων της Coca – Cola να πληρώσει πρόστιμο ύψους 2.100 ευρώ!».
Όλα τα ανωτέρω δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια. Η πραγματικότητα, την οποία γνωρίζουν πολύ καλά πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην Coca – Cola έχει ως εξής:
1. Η δημοτική αρχή Θέρμης, το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου και προσωπικά ο δήμαρχος Θόδωρος Παπαδόπουλος, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων της Coca – Cola, παρέχοντας σε αυτούς κάθε δυνατή, υλική και ηθική στήριξη. (επισυνάπτεται ενδεικτικά σχετικό απόκομμα της εφημερίδας «Θέρμης Δρώμενα).
2. Όλο αυτό το διάστημα των περίπου δυόμιση χρόνων που διαρκεί ο αγώνας των εργαζομένων της Coca – Cola η δημοτική αρχή με πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της φρόντισε να διευκολύνει τον αγώνα των εργαζομένων εξασφαλίζοντας την τροφοδοσία τους με είδη πρώτης ανάγκης (πετρέλαιο θέρμανσης, τρόφιμα κ.ά.).
3. Ήδη, από τον Οκτώβριο του 2013 το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης εξέδωσε ψήφισμα στο οποίο κατήγγειλε τις απολύσεις των 33 εργαζομένων και ζητούσε την άμεση ανάκλησή τους. Κατήγγειλε επίσης το κλείσιμο της παραγωγικής δραστηριότητας της εταιρίας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και τη μεταφορά της σε άλλες βαλκανικές χώρες (ολόκληρο το ψήφισμα εδώ: http://www.thermi.gov.gr/info/?p=12600  ).
4. Όσον αφορά την ανάμειξη της πολεοδομίας, τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Ούτε ο δήμος, ούτε πολύ περισσότερο ο δήμαρχος «επιστρατεύτηκαν από την Coca – Cola», ούτε έδωσαν καμία εντολή ελέγχου στην πολεοδομία, ούτε πολύ περισσότερο, συνέταξαν καμία έκθεση ελέγχου και επιβολής προστίμων.
Η αλήθεια για όλα αυτά τα ψευδή που αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
– Στις 3 Νοεμβρίου 2015 έγινε έγγραφη καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Θέρμης για παράνομες κατασκευές έξω από το εργοστάσιο της Coca – Cola στη Νέα Ραιδεστό. Μετά την έγγραφη καταγγελία, στις 22 του ίδιου μήνα άνδρες του αστυνομικού τμήματος έκαναν έλεγχο, το πόρισμα του οποίου διαβιβάστηκε μεταξύ άλλων στην πολεοδομία, ενώ κοινοποιήθηκε και στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
– Έπειτα απ’ αυτό ο εισαγγελέας Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας, στις 16 Δεκεμβρίου 2015, το προανακριτικό τμήμα του Πταισματοδικείου Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή (εκείνο και όχι ο δήμαρχος ή ο δήμος) στην πολεοδομία Θέρμης να διενεργήσει αυτοψία για τις επίμαχες κατασκευές.
– Η αυτοψία έγινε στις 7 Μαρτίου και η πολεοδομία Θέρμης πράττοντας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, κατέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση, αποστέλλοντας το πόρισμά της προς τα αρμόδια δικαστικά όργανα από τα οποία είχε λάβει και τις σχετικές εντολές.
Η κοινωνία της Θέρμης και ειδικότερα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Coca – Cola γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε ποια είναι η αλήθεια. Γνωρίζουν ποια στάση τήρησε απέναντί τους η δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος σε αυτά τα περίπου δυόμισι χρόνια του αγώνα τους. Η εσκεμμένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η επιχειρούμενη κατασυκοφάντηση του δήμου το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να εκθέτουν όσους το επιχειρούν, και εν προκειμένω το ΠΑΜΕ.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο