ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

indexΣε όλους τους  δρόμους πρόσβασης, στα συστήματα θέρμανσης και υδροδότησης, καθώς  και στον καθαρισμό των προαύλιων χώρων των σχολείων   έδωσαν τη μάχη από την περασμένη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, τα συνεργεία του δήμου Θέρμης, ώστε από αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές.

Συγκεκριμένα τα συνεργεία του Δήμου μας  από την περασμένη Δευτέρα, είχαν επιδοθεί σε  αγώνα δρόμου για να αποκαταστήσουν τις βλάβες στα σχολεία, που προκάλεσε το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας και ο παγετός. Ήδη η εικόνα στην πλειοψηφία των 67 σχολικών μονάδων του Δήμου Θέρμης  είναι σε πολύ καλό επίπεδο σήμερα Κυριακή 15 Ιανουαρίου, με σοβαρά και μεγάλα προβλήματα να έχουν αποκατασταθεί.

Απολογιστικά αξίζει να αναφερθούν οι σημαντικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα: στο 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Θέρμης, το ΤΕΕ, το 1Ο και 2Ο Λύκειο Θέρμης, στο ΙΕΚ, στο 2ο Γυμνάσιο Μίκρας, το 1Ο Γυμνάσιο Βασιλικών, 1ο , 2ο και 3ο Γυμνάσιο Μίκρας καθώς και στο 1ο Λύκειο Μίκρας, όπου έγιναν ουσιαστικές εργασίες  από το τεχνικό προσωπικό της ΔΕΥΑ του Δήμου, για το ξεπάγωμα των συστημάτων υδροδότησης και από ηλεκτρολόγους  του δήμου για την αποκατάσταση των συστημάτων ηλεκτροδότησης. Ειδικά συνεργεία εξάλλου, φρόντισαν τα προηγούμενα 24ωρα για την αποκατάσταση των συστημάτων θέρμανσης στα συγκεκριμένα σχολεία, με αλλαγές καυστήρων, αλλαγές των σωληνώσεων ύδρευσης, όπου κρίθηκε απαραίτητο καθώς και αρκετών σωμάτων θέρμανσης.

Ανάλογες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν και σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε δημοτικά και νηπιαγωγεία του δήμου μας και συγκεκριμένα: στο 1o, 2o και 4oδημοτικό σχολείο Θέρμης, στο 1ο δημοτικό σχολείο Ν. Ραιδεστού και στα δημοτικά σχολεία Ν.Ρυσίου και Ταγαράδων. Στο 1ο και 2ο δημοτικό σχολείο Τριλόφου, στο δημοτικό  σχολείο Πλαγιαρίου, στο 1ο δημοτικό σχολείο Καρδίας και στο δημοτικό σχολείο Κ.Σχολαρίου.

Στα δημοτικά σχολεία επίσης : Βασιλικών, Αγίας Παρασκευής, Αγίου Αντωνίου και Περιστεράς.

Στο 1ο, 3ο, 4ο και 5ο νηπιαγωγεία Θέρμης, στο 1ο  και 2ο νηπιαγωγείο Ν. Ραιδεστού, στο 1ο και 2ο νηπιαγωγείο Ν.Ρυσίου, στο 1ο , 2ο και 3ο νηπιαγωγείο Τριαδίου, στο 1ο και 2ο νηπιαγωγείο Βασιλικών , στο νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής και Σουρωτής.

Επίσης, στο 2ο νηπιαγωγείο Πλαγιαρίου , στο 2ο και 3ο νηπιαγωγείο Τριλόφου και στο νηπιαγωγείο Κ. Σχολαρίου.

Συμπερασματικά και μετά τον επανέλεγχο που πραγματοποιείται σήμερα από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα συνεργεία του δήμου Θέρμης, καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας και θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ,η δημοτική αρχή ανακοινώνει την επαναλειτουργία όλων των σχολείων αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 , με εξαίρεση  τη λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων: του 2ου Γυμνασίου Θέρμης,  ΤΕΕ, του Γυμνασίου Βασιλικών,τα Νηπιαγωγεία Αγίας Παρασκευής, Κ. Σχολαρίου και 2ου Τριλόφου, όπου βρίσκονται έως αυτή την ώρα σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης από τα συνεργεία του δήμου θα υπάρξει νέα ανακοίνωση, για τη λειτουργία τους ή μη, το βράδυ, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στα συγκεκριμένα κτίρια.

Να σημειωθεί τέλος πως οι προσπάθειες των αρμοδιων υπηρεσιών και των συνεργείων του δήμου μας, θα είναι αδιάκοπες και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έρχεται, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν νέα προβλήματα και βλάβες που θα προκύψουν.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο