Η  βλάχικη διάσταση της Ελλάδας την κάνει πιο «πλούσια και ισχυρή». Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση θα παρουσιαστεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πινακοθήκη Θέρμης και θα εγκαινιαστεί στις 14 Οκτωβρίου 2019. Πρόκειται για την έκθεση φωτογραφιών και χαρτών με θέμα «Η κοινωνική ζωή στα βλαχοχώρια της Μακεδονίας στα 1900», που οργανώνουν το  Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και ο Σύλλογος Βλάχων Θέρμης – Τριαδίου “ο Άγιος Νικόλαος” στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θέρμης.
Την έκθεση και τον σχετικό κατάλογο επιμελήθηκε με ιδιαίτερη γνώση και φροντίδα ο ερευνητής και συγγραφέας Αστέριος Κουκούδης.

Στην έκθεση αυτή για την «κοινωνική ζωή στα βλαχοχώρια της Μακεδονίας στα 1900»,  ο κάθε επισκέπτης συνδημότης μας,  μπορεί να συναντήσει το ιδιαίτερο κομμάτι του βλαχόφωνου ελληνισμού, το οποίο «αποτελεί μέρος του πλούτου της ρωμιοσύνης που οφείλουμε να προστατέψουμε». 
Τα εγκαίνια της ξεχωριστής αυτής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 14 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 το βράδυ, ενώ στο πλαίσιό τους θα γίνει και ειδική ομιλία από την εκπαιδευτικό – συγγραφέα Κούλα Λέτζιου Τρίκου με θέμα “ Οι αγώνες για την ελευθερία της Μακεδονίας”.

Η έκθεση θα βρίσκεται στη διάθεση των συνδημοτών μας από την ερχόμενη Δευτέρα 7  έως και τις 31 Οκτωβρίου 2019.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο