Συνεχίζονται σε καθημερινή βάση οι συντονισμένες καλλωπιστικές παρεμβάσεις, ο καθαρισμός από ξερά χόρτα και οι εργασίες για την αναβάθμιση του αστικού πρασίνου, με προτεραιότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα στον καθαρισμό και καλλωπισμό πάρκων και χώρων πρασίνου στις Δημοτικές Κοινότητες Τριλόφου και Νέας Ραιδεστού, αλλά και σε κεντρικά σημεία της Θέρμης.
Στο Πλαγιάρι ολοκληρώθηκαν εργασίες στο χώρο πρασίνου που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Μιαούλη και Κύπρου, όπου συντηρήθηκε η μεγάλη παλιά βρύση του χωριού, κλαδεύτηκε ο μεγάλος πλάτανος που βρίσκεται στο σημείο, τοποθετήθηκε γκαζόν και σύστημα αυτόματου ποτίσματος. Παράλληλα, στη Δημοτική Κοινότητα Τριλόφου, στον περιβάλλοντα χώρο του ΚΑΠΗ  πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού και κλαδέματος δένδρων, κόπηκαν γερασμένα και ξερά δένδρα ενώ τοποθετήθηκε έτοιμος χλοοτάπητας. Οι παρεμβάσεις ολοκληρώθηκαν με την αποκατάσταση φθορών στο υπάρχον σύστημα ποτίσματος.

Τις τελευταίες ημέρες άλλωστε, ολοκληρώθηκαν και οι παρεμβάσεις εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης στο πάρκο της Νέας Ραιδεστού, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το την εκκλησία που επίσης πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Θέρμης και την Αντιδημαρχία Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.


Στο συγκεκριμένο πάρκο τοποθετήθηκε νέο αρδευτικό σύστημα, έγινε η  κλάδευση των δέντρων  που βρίσκονται εντός του χώρου, δημιουργήθηκε νέος διακοσμητικός φράχτης από πέτρα και ολοκληρώθηκε ο καλλωπισμός του με ειδικές διακοσμητικές πέτρες σε συνδυασμό με τις νέες φυτεύσεις δένδρων και φυτών, που έδωσαν ένα μοναδικό αποτέλεσμα αναβάθμισης του πάρκου και ουσιαστικής αναμόρφωσής του. Παράλληλα, εκτελέστηκαν εργασίες αποκατάστασης φθορών, επισκευές, συντηρήσεις και χρωματισμός όπου απαιτούνταν, εγκαταστάθηκε σύστημα αυτόματου ποτίσματος και φύτευση με ποικιλία καλλωπιστικών φυτών. Ανάλογες παρεμβάσεις προγραμματίζεται να γίνουν και σε άλλα πάρκα, καθιστώντας τα πιο λειτουργικά και προσβάσιμα σε παιδιά και οικογένειες, σε όλους τους συνδημότες μας.

Στον κυκλικό κόμβο επί της οδού Καπετάν Χάψα ιδιωτική εταιρία υιοθετώντας το χώρο, ανέλαβε τον καλλωπισμό του, με εκτεταμένες εργασίες εξωραϊσμού του και την τοποθέτηση διακοσμητικού αγάλματος.
Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν σε όλη την έκταση του Δήμου Θέρμης.
“Το πράσινο του Δήμου μας είναι κοινωνικό αγαθό και ας μην ξεχνάμε πως η προστασία του αποτελεί υποχρέωση όλων μας. Η Αντιδημαρχία Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης συνεχίζοντας το προγραμματισμό της προχωρά σε νέες παρεμβάσεις, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους κοινόχρηστους χώρους και αναβαθμίζοντας υφιστάμενους χώρους αναψυχής και πρασίνου σε κάθε γωνιά του Δήμου μας”, επισημαίνει μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Γκιζάρης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο