KOINVNIKO FARMAKEIOΔιακόσια πέντε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού εξυπηρετεί το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Θέρμης, που τον επόμενο μήνα κλείνει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Είναι άνθρωποι που είτε δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τη συμμετοχή τους στα φάρμακα που χρειάζονται, είτε δεν διαθέτουν την ασφαλιστική κάλυψη.

 Η φαρμακοποιός Κατερίνα Γκαϊτατζή και ο κοινωνικός λειτουργός Δημήτρης Λέβας, τα δύο στελέχη του κοινωνικού φαρμακείου εργάζονται εντατικά για την εξεύρεση φαρμάκων και απευθύνουν έκκληση σε όλους τους πολίτες του δήμου Θέρμης: “Ακόμα κι ένα κουτί μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή ενός συνανθρώπου μας..Τα φάρμακα που εσείς δεν χρειάζεστε κάποιος άλλος τα ανάγκη. Πίσω από κάθε έλλειψη υπάρχει κάποιος που δεν μπορεί να ολοκληρώσει τη θεραπεία του. Αντί να περιμένετε να λήξουν για να πεταχτούν στη συνέχεια, μπορείτε να αφήσετε τα φάρμακα που δεν χρειάζεστε στο Κοινωνικό Φαρμακείο που βρίσκεται στο κοινοτικό κτίριο της Νέας Ραιδεστού, ή σε ειδικά κουτιά συλλογής φαρμάκων που βρίσκονται στο κτίριο του Δημαρχείου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Θέρμης καθώς και σε όλες τις κοινότητες του Δήμου”.
O Κώστας Τιτέλης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλο ςσε  θέματα εθελοντισμού και κοινωνικής προστασίας σημειώνει ότι “Ο δήμος Θέρμης, πάντα πρωτοπόρος ξεκίνησε εδώ και 10 χρόνια τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Εκμεταλλευόμενοι τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ δημιουργήσαμε το Κοινωνικό Φαρμακείο στη Ν Ραιδεστό. Βέβαια στο Δήμο μας, εδώ και χρόνια, υπάρχει από εθελοντές συμπολίτες μας Κοινωνικό Φαρμακείο. ‘Όμως, πιστεύουμε ότι με τη δομή βοηθήσουμε ακόμη περισσότερους κατοίκους του Δήμου μας”.
Πέρα από την προσφορά των κατοίκων του δήμου το Κοινωνικό Φαρμακείο έχει δημιουργήσει ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών και δικτύωσης με φορείς όπως το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης, τον σύλλογο Γέροντας Παΐσιος Τριλόφου, τα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου και της Μ.Κ.Ο. PRAKSIS, τα Κοινωνικά Ιατρεία των μητροπόλεων Θεσσαλονίκης και Σταυρούπολης καθώς και με όλα τα Κοινωνικά Φαρμακεία των Δήμων της περιοχής της Θεσσαλονίκης. Η Δομή συνεργάζεται με το Κοινωνικό Φαρμακείο του Κέντρου Υγείας Θέρμης δίνοντας τους φάρμακα κόκκινης γραμμής που συγκεντρώνει και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει βάσει κανονισμού, κα.

Επίσης, το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Θέρμης συνεργάζεται με το GIVMED, το πρώτο ιντερνετικό δίκτυο αξιοποίησης περισσευούμενων φαρμάκων.
Για την προώθηση και προβολή του, το Κοινωνικό Φαρμακείο εντάχθηκε στο Google my Business. Έτσι όταν κάποιος χρήστης “γκουκλάρει” το Κοινωνικό Φαρμακείο θα εμφανιστεί δεξιά στην αναζήτηση ένας πίνακας με τα στοιχεία της δομής και πληροφορίες όπως το ωράριο λειτουργίας, την ακριβή τοποθεσία με δυνατότητα λήψης οδηγιών στην εφαρμογή Google maps. Στην ίδια εφαρμογή θα μπορεί ο καθένας να γράφει τα σχόλια του. “Επιθυμούμε να έχουμε σχόλια ή κριτική από τους πολίτες για να γίνουμε καλύτεροι” λένε τα στελέχη της δομής.
Η δομή μέσω του Google my Business έχει δημιουργήσει την δική της ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, έτσι ώστε να αλληλεπιδρά με τους χρήστες που θα την επισκέπτονται.
Παράλληλα, το Κοινωνικό Φαρμακείο βρίσκεται στους διαδικτυακούς καταλόγους του Χρυσού Οδηγού αλλά και της ιστοσελίδας Vrisko.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο