Ο πρώτος αυτόματος πρώτος Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής του Τριλόφου μπήκε σε λειτουργία το Σάββατο 11 Μαΐου. ‘Έτοιμος να σώσει ζωές, ο Εξωτερικός Απινιδωτής βρίσκεται τοποθετημένος στο Αγροτικό Ιατρείο διπλά στο ΚΑΠΗ του Τριλόφου, ενώ οι εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας Μίκρας Δήμου Θέρμης πραγματοποίησαν σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης για τους εκπαιδευτικούς (και όχι μόνο) όλων των σχολείων και βαθμίδων του Τριλόφου. Το έναυσμα για την πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μικρας έδωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ανθρωπιστικού οργανισμού KIDS SAVE LIVES – ΤΑΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ. Τον Φεβρουάριο εκπαίδευσε μαθητές δύο σχολείων του Τριλόφου και πιστοποίησε 28 ανανήπτες σε σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, ενώ βοήθησε στην αγορά του απινιδωτή και οργάνωσε τους ανανήπτες.
Την πρωτοβουλία για την αγορά του απινιδωτή έλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μίκρας, όμως, στην όλη προσπάθεια συμμετείχαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων όλων των υπόλοιπων σχολείων, οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς του Τρίλοφου και φυσικά ο δήμος Θέρμης στο πρόσωπο της προέδρου της Κοινότητας Τριλόφου Κατερίνας Λιόλιου και του αντιδημάρχου Παιδείας Στέλιου Αποστόλου.
Ο χειρισμός του απινιδωτή θα γίνεται από την ομάδα πιστοποιημένων ανανηπτών με την οποία μπορεί να επικοινωνήσει κανείς καλώντας στα τηλέφωνα που αναγράφονται στη σελίδα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μίκρας καλεί όλους να συμμετέχουν στη διάδοση της πληροφορίας. “Ας βοηθήσει, όμως, ο καθένας! Ας ενημερώσει όποιον ξέρει για την ύπαρξη της συγκεκριμένης ομάδας και τα τηλέφωνα επικοινωνίας με αυτήν. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί αυτά τα τηλέφωνα να μπουν σε όλα τα σπίτια ώστε να κερδίσουμε πολύτιμο χρόνο σε περίπτωση μιας επείγουσας κατάστασης. Χρόνο ζωής!!”

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο