Σειρά δράσεων είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες από το δήμο Θέρμης με στόχο την πλήρη ετοιμότητα των σχολείων ενόψει της επικείμενης έναρξης της σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου. Υπό το συντονισμό της αρμόδιας αντιδημαρχίας Παιδείας, σε συνεργασία με τις δύο σχολικές επιτροπές, τη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και τους διευθυντές των σχολείων, πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια ώστε να είναι πανέτοιμα να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα το διάστημα αυτό γίνονται μικρής κλίμακας παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια προκειμένου να καλλωπιστούν και να αποκατασταθούν όλες οι βλάβες που τυχόν σημειώθηκαν κατά την προηγούμενη περίοδο. Οι εργασίες περιλαμβάνουν ελαιοχρωματισμούς, επιδιορθώσεις σε υδραυλικά, κουφώματα και στέγες, καθαρισμό των αύλειων χώρων κ.ο.κ.
Παράλληλα ολοκληρώνεται η τοποθέτηση του εξοπλισμού στο νεόδμητο σχολικό κτίριο του 2ου γυμνασίου Θέρμης στο Νέο Ρύσιο. Τις ημέρες αυτές τοποθετούνται πίνακες, θρανία, γραφεία, υπολογιστές κ.ά. ενώ ολοκληρώνεται και η διαμόρφωση του αύλειου χώρου.
Φέτος θα λειτουργήσει για πρώτη φορά ένα επιπλέον νηπιαγωγείο. Πρόκειται για το 7ο νηπιαγωγείο Θέρμης το οποίο τελούσε σε αναστολή και στο οποίο θα φιλοξενηθούν περίπου τριάντα νήπια. Θα στεγαστεί προσωρινά σε προκάτ κτίριο βαρέως τύπου, εμβαδού 250 τ.μ., με τρεις αίθουσες, στο χώρου του 3ου δημοτικού σχολείου Θέρμης (Τριαδίου). Τις ημέρες αυτές γίνονται εργασίες ανακαίνισης του χώρου στον οποίο φιλοξενούνταν έως τώρα μαθητές του δημοτικού (νέες τουαλέτες, ελαιοχρωματισμοί, αλλαγή δαπέδου κ.λπ.) καθώς και τοποθέτηση του νέου εξοπλισμού, κατάλληλου για νήπια.Τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να γίνουν εργασίες απολύμανσης και απεντόμωσης σε όλα τα σχολικά κτίρια του δήμου, όπως προβλέπεται και στα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο της προστασίας από τον covid-19.

Επίσης, ο δήμος έχει προμηθευτεί και αποστέλλει στα σχολεία καθαριστικά, χαρτική ύλη κ.λπ., ενώ διαθέτει αποθέματα και σε αντισηπτικά, ικανά να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων για τις πρώτες ημέρες λειτουργίας τους. Παράλληλα αναμένει τις σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών σχετικά με την προμήθεια αντισηπτικών και των υπολοίπων μέσων προφύλαξης που θα απαιτηθούν για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.
Ο δήμος Θέρμης αναμένει επίσης την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων ώστε να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες πρόσληψης του απαιτούμενου προσωπικού για τον καθαρισμό των σχολικών κτιρίων.
Τέλος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία μέσω των ειδικών μαθητικών δρομολογίων.
“Όπως όλα δείχνουν η φετινή σχολική χρονιά θα είναι δύσκολη, με αυξημένες απαιτήσεις όσον αφορά την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Ο δήμος Θέρμης έχει προβεί σε όλες τις αναγκαίες εργασίες καθώς και στις προμήθειες, ώστε να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων για μαθητές και εκπαιδευτικούς”, δηλώνει ο αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο