ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Πανέτοιμα να υποδεχτούν τους περίπου 9.000 μαθητές είναι τα σχολεία του δήμου Θέρμης, μετά τις εργασίες συντήρησης και επισκευών οι οποίες ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες στα 65 σχολικά κτίρια. Με στόχο την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και τη βέλτιστη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας τα τεχνικά συνεργεία του δήμου ολοκληρώνουν τις εργασίες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των σχολικών κτιρίων, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και με ευθύνη των Σχολικών Επιτροπών και της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Αναλυτικά, φέτος σε όλα τα σχολεία του δήμου Θέρμης έγιναν εργασίες όπως ελαιοχρωματισμοί, τοποθέτηση μαρμάρων και πλακιδίων, επισκευές σε τουαλέτες και υδραυλικές εγκαταστάσεις, τοποθέτηση φωτιστικών και κουφωμάτων, επισκευές και συντηρήσεις κεραμοσκεπών, συντηρήσεις και τοποθέτηση ειδικού αντιολισθητικού και προστατευτικού δαπέδου σε αύλειους χώρους και καθαρισμοί φρεατίων, αντικατάσταση προβολέων σε εξωτερικούς χώρους, συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, συντήρηση και επισκευές σε αίθουσες κ.ο.κ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Στέλιο Αποστόλου τη φετινή χρονιά οι φθορές στα σχολεία ήταν σαφώς λιγότερες, επειδή αφενός λόγω της πανδημίας τα σχολεία δεν λειτουργούσαν από τον Μάρτιο για αρκετούς μήνες και αφετέρου διότι οι κάμερες ασφαλείας οι οποίες τοποθετήθηκαν στους εξωτερικούς χώρους των σχολείων λειτούργησαν αποτρεπτικά σε βανδαλισμούς.

“Πολύτιμοι βοηθοί και συνεργάτες στα θέματα της σχολικής κοινότητας, είναι οι γονείς, οι οποίοι μέσω των συλλόγων διεκδικούν και εργάζονται στο πλευρό μας για τον κοινό μας στόχο: να εξασφαλίσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την ποιοτική εκπαίδευση που θέλουμε για τα παιδιά μας. Για το λόγο αυτό τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ!” δηλώνει η Λίτσα Κούτρη, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παράλληλα με τις εργασίες συντήρησης και επισκευών ο δήμος Θέρμης έχει μεριμνήσει ώστε πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς να βρίσκονται σε όλα τα σχολεία τα αναγκαία μέσα για την καθαριότητα των σχολικών κτιρίων (καθαριστικά, απολυμαντικά), ενώ την προσεχή εβδομάδα πρόκειται να επαναλάβει τις εργασίες απολύμανσης σε όλα τα κτίρια. Επίσης, εγκαίρως, πριν από τις 14 Σεπτεμβρίου που αρχίζουν τα μαθήματα, ο δήμος Θέρμης θα έχει στείλει σε κάθε σχολείο υφασμάτινες προστατευτικές μάσκες, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς, αλλά και για το προσωπικό. Η προμήθεια έγινε με πρωτοβουλία και δαπάνη του δήμου, πέρα από τις προμήθειες οι οποίες θα γίνουν από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο