paraskevh italoiΈνα διήμερο γεμάτο μουσική από διεθνούς φήμης Ιταλούς μουσικούς, που εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα μπορέσουν να απολαύσουν οι φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 1 Ιουνίου, στις στις 8:30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης, ο σπουδαίος βιολονίστας Alessandro Cazzato, στο πρώτο μέρος της συναυλίας, θα παρουσιάσει ένα σόλο πρόγραμμα με εμβληματικά έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου, ενώ στο δεύτερο μέρος, το Duo Re-Imagine θα παρουσιάσει μεταγραφές σε ύφος τζαζ για τρομπέτα και πιάνο, βασισμένες σε θέματα από Ιταλικές Όπερες. Η θεματολογία της συναυλίας περιλαμβάνει την ιταλική δεξιοτεχνία μέσω μιας βεντάλιας ειδών μουσικής, της κλασικής, της σύγχρονης και της τζαζ. ΟAlessandro Cazzato σπούδασε με τους Franco Mezzena και Felix Ayo.

Εμφανίζεται ως σολίστ σε σημαντικά φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών ανα τον κόσμο: Carnegie Hall – Νέα Υόρκη, New York Philharmonic Biennial, Spectrum ΝέαΥόρκη, Electroacoustic Music Festival ΝέαςΥόρκης, “Flatus – International Music Festival” (Σιάν, Κίνα), “Euro Arts – International Music Foundation”, Hochschule für Musik (Λάιπτσιχ, Γερμανία), Grosser Saal Gürzenich (Κολωνία, Γερμανία), Theatre Euskalduna (Μπιλμπάο, Ισπανία), Theatre Petruzzelli (Ιταλία), Auditorium Juan Victoria (ΣανΧουάν, Αργεντινή), Universidad de las Artes ΜπουένοςΆιρες, Center for Contemporary Arts (Γλασκώβη, Η.Β.), Museu Condes de Castro (Λισσαβώνα, Πορτογάλία), Φεστιβάλ “Valle d’Itria” (Ιταλία), Lucca International Festival (Ιταλία), κ. ά. Το ρεπερτόριο του εκτείνεται από την μουσική μπαρόκ μέχρι την σύγχρονη. Έχει ηχογραφήσει πρόσφατα έργα για σόλο βιολί στην παραγωγή με τίτλο “Rewritings fo rsolo violin” που κυκλοφόρησε από την ιταλική δισκογραφική εταιρία κλασικής μουσικής Tactus. Απόφοιτος της Φιλολογίας, τομέας Λογοτεχνίας, έχει γράψει διάφορα δοκίμια και εργασίες με θέμα την μουσική και την λογοτεχνία. Προσκαλείται συχνά σε επιτροπές σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ζεί και εργάζεται στην Ιταλία και διδάσκει στο Conservatorio “F. Torrefranca”. Το DuoRe-Imagine αποτελείται από τον τρομπετίστα Dario Savino Doronzo και τον πιανίστα Pietro Gallo, και οι δύο μουσικοί με κλασική παιδεία αλλά και με παράλληλη ενασχόληση με την Jazz μέχρι και την Εθνικ Μουσική. Ο D. Doronzo εχει σπουδάσει με τους με τους Armando Tonelli, VitoA. Morra και Roberto OttavianoJazz Τρομπέτα, την Jazz, Μουσική Τεχνολογία, Ενορχήστρωση και σύνθεση. Ο P. Gallo σπούδασε με την Eleonora Orlando πιάνο. Ως ντουέτο οι δύο μουσικοί, έχουν εμφανιστεί σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους και φεστιβάλ Jazz ανα τον κόσμο: CarnegieHall – Νέα Υόρκη, Spectrum Νέα Υόρκη, TheloniousJazzClub (Μπουένος Άιρες), Auditorium “JuanVictoria” (Σαν Χουάν, Αργεντινή), UniversityofArts (Τίρανα) και στο Auditorium “GjonKapidani” (Σκουτάρι, Αλβανία), CiglanaKlub (Βελιγράδι, Σερβία), “KulturniCentar” (Νόβι Σαντ, Σερβία), TalosFestival, PiacenzaJazzFest, Beat On toJazz Festival, Rodi Jazz Festival (Ιταλία), κ.ά. Έχουν τιμηθεί σε πάνω από 20 Διεθνείς Διαγωνισμούς σαν σολίστες της Jazz. Οι συναυλίες τους έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές σε ιταλικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες. Παράλληλα, πραγματοποιούν σεμινάρια και masterclasses ως προσκεκλημένοι σε διάφορα ιδρύματα και φεστιβάλ πάνω στην Τρομπέτα και την JazzPerformance. Ο D. Doronzo διδάσκει στο Conservatorio “Santa Cecilia” της Ρώμης.

savato italoiΤo Σάββατο 2 Ιουνίου, στις 8:30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης ,ο εξαίρετος Ιταλός πιανίστας Leonardo Zunica ερμηνεύει τα Πρελούδια – 1o βιβλίο και αποσπάσματα από τις Εικόνες – 1ο και 2ο βιβλίο του Ντεμπυσσύ. Ο Leonardo Zunica γεννήθηκε στην Μάντοβα της Ιταλίας και σπούδασε στο Conservatorio της Βερόνα, στη Höchschule für Musik της Βιέννης, το Κρατικό Ωδείο Μόσχας και στην Ακαδημία του Μπέργκαμο, με τους RenzoBonizzato, Virginio Pavarana, Alfredo Speranza, Kostantin Bogino, Lev Naumov και Irina Chukowskaya . Προσκεκλημένος σολίστ σε εθνικά και διεθνή φεστιβάλ, ο LeonardoZunica έχει δώσει ρεσιτάλ μουσικής δωματίου σε Ιταλία, Ισπανία, Σκωτία, Φιλανδία, Ουκρανία, Κροατία και Ελβετία. Με τεράστιο ρεπερτόριο και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη σύγχρονη μουσική έχει παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση έργα των LuigiManfrin, GabrioTaglietti, Eero Hammeniemi και Evgen Stankovich. Από όταν ίδρυσε, στην γεννέτηρά του, το φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής Eterotopie, σύστησε στους κατοίκους τα έργα των σημαντικότερων συνθετών του 20ου και 21ου αιώνα. Έχει συνεργαστεί με τα φεστιβάλ μουσικής Δωματίού της Μάντοβα και το φεστιβάλ μουσικής VeronaContemporanea στο τμήμα προγραμματισμού σύγχρονης μουσικής. Έχει συνεργαστεί με τον Ουκρανό βιολιστή Oleksandr Semchuk, τους κλαρινετίστες Anton Dressler και GabrieleMirabassi, την Φιλανδή πιανίστα MariaAla-Hannula (Ebonypianoduo), τον τσελίστα David Cohen, τον σαξοφωνίστα FedericoMondelci και πολλούς ακόμα διεθνείς μουσικους. Παράλληλα έχει συμπράξει ως σολίστ με γνωστές ορχήστρες και σύνολα μεταξύ των οποίων Orchestradell’ArenadiVerona, VirtuosiItaliani, Εθνική Ορχήστρα Ουκρανίας, Συμφωνική Ορχήστρα της Μάντοβα. Ιδρυτής του TriodiMantova που συμπράττει με τους PaoloGhidoni και AntonioMostacci. Η μονογραφία του είναι αφιερωμένη στα έργα για πιάνο και μουσική δωματίων των L.v. Beethoven, F. Schubert, K. Szymanowsky, C. Debussy, O. Messiaen, D. Shostakovich, G. Crumb. Παράλληλα, είναι επικεφάλής διδάσκων στην Ακαδημία Πιάνου της Μάντοβα, από όπου αρκετοί από τους μαθητές του βραβεύονται σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Είσοδος ελεύθερη.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο