thermΔημοτική Βιβλιοθήκη -Πινακοθήκη Θέρμης                                                                    Έκθεση Φωτογραφίας – Ιστορίας

Εγκαίνια έκθεσης:Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19:00 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 22 Φεβρουαρίου 2016 έως 4 Μαρτίου 2016

Ιστορικό ομάδας

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος Θέρμης «Ο ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ» ιδρύθηκε το 1949. Από την ίδρυση του ξεκίνησε το τμήμα ποδοσφαίρου, με αρχικά χρώματα το μαύρο και το κίτρινο. Δύο χρόνια αργότερα το 1951 καθιερώθηκε ως επίσημο χρώμα του Συλλόγου το πράσινο και ως σήμα το τετράφυλλο.
Έδρα του τμήματος ποδοσφαίρου είναι το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Θέρμης.
Η ποδοσφαιρική ομάδα του Συλλόγου πρωταγωνιστεί στα πρωταθλήματα που αγωνίζεται. Σήμερα αγωνίζεται στην Α1 κατηγορία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας. Σημαντικές στιγμές στην ιστορία της ομάδας ήταν η άνοδος στη Δ Εθνική Κατηγορία, όπου αγωνίστηκε για 3 χρόνια και η άνοδος της στην Γ Εθνική κατηγορία, όπου αγωνίστηκε για 7 χρόνια.
Το Τμήμα Ποδοσφαίρου του Α.Π.Ο.Θ. λειτουργεί Ακαδημία ποδοσφαίρου, όπου μυεί στα μυστικά του ποδοσφαίρου 150 παιδιά κάθε χρόνο.
Τη χρονιά 2014-2015 επαναλειτούργησε το Τμήμα των ΕΛΠΙΔΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ, το οποίο από την πρώτη χρονιά ανέβηκε από τη Γ Κατηγορία της Ε.Π.Σ.Μ., στη Β Κατηγορία.
Το Σωματείο λειτουργεί, ακόμη, Τμήματα Μπάσκετ, Γυναικείο και Αντρικό, με πάρα πολλές διακρίσεις. Σημειώνεται ότι το Γυναικείο Μπάσκετ του Α.Π.Ο.Θ. αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών, ενώ η Αντρική ομάδα μπάσκετ αγωνίστηκε στη Β Εθνική κατηγορία. Ο Σύλλογος λειτουργεί, Ακαδημίες Μπάσκετ για αγόρια και κορίτσια, όπου μυεί στα μυστικά του αθλήματος πάνω από 150 αθλήτριες και αθλητές κάθε χρόνο.
Λειτουργεί, επίσης το Τμήμα Σκάκι, με πάρα πολύ καλή Ακαδημία και πολλές σημαντικές διακρίσεις.
Από το Σεπτέμβριο του 2015 λειτουργεί και το Τμήμα Δυναμικών Αθλημάτων με ακαδημία Κίνγκ Μποξινγκ και Πυγμαχίας.

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη πτυχών αυτής της ιστορικής διαδρομής και η μεταλαμπάδευση της στις νεότερες γενιές

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο