ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

ΜάσκαΈκθεση εικαστικών έργων, λειτουργία 8 εικαστικών εργαστηρίων
Έκθεση έργων τεχνολογίας και παρουσίαση έργων μαθητών στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος.
Εγκαίνια Τετάρτη 20 Απριλίου 7μμ
Διάρκεια 20-22 Απριλίου 2016
Στη Πινακοθήκη του Γυμνασίου Βασιλικών
Για ένατη συνεχόμενη χρονιά δάσκαλος, μαθητές και καθηγητές στα πλαίσιο εορτασμού των 18 χρόνων του Εργαστηρίου Εικαστικών του Γυμνασίου Βασιλικών , οργανώνουν μια μεγάλη εικαστική έκθεση, με παράλληλη λειτουργία 8 εικαστικών εργαστηρίων, Σχεδίου, Ζωγραφικής, Αγγειοπλαστικής, Γλυπτικής, Χαλκογραφίας, Ξυλογραφίας, Κοσμήματος και Φωτογραφίας. Θα εκτεθούν σχέδια με μολύβι και κάρβουνο, ζωγραφικά, ξυλογραφίες τυπωμένες με την μέθοδο του ανορθόδοξου και του ορθόδοξου χρώματος, γλυπτά, φωτογραφίες, κοσμήματα, αγγεία, χρηστικά με φυσικό πηλό δουλεμένα στο χέρι, στο τροχό και ψημένα στο καμίνι του εργαστηρίου μας πυροχρωματισμένα και γυαλωμένα.
Θα λειτουργήσει παράλληλη έκθεση έργων μαθητών του μαθήματος της Τεχνολογίας με την κ. Γ. Πουγαρίδου καθώς και παρουσίαση έργων μαθητών στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος με τη κ. Π. Κωστογλίδου και τη συμπαράσταση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
Για τις επισκέψεις σχολείων θα λειτουργήσει δίωρο εκπαιδευτικό 9-11 και 11-1μμ, σε ομάδες των 50 περίπου μαθητών, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, μετά από τηλεφωνικό ραντεβού.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει προβολή μικρής ταινίας με την ιστορία του εργαστηρίου, ξενάγηση στα 8 εικαστικά εργαστήρια τα οποία θα λειτουργούν παρουσία των επισκεπτών και ξενάγηση στην έκθεση των έργων των μαθητών σε όλο το κτίριο του σχολείου.
Συμμετοχή των μαθητών επισκεπτών στα εργαστήρια αγγειοπλαστικής με φυσικό πηλό και της χαρακτικής, με ανάγλυφα και εσώγλυφα τυπώματα χωρίς μελάνη. Στο τέλος της επίσκεψης θα δοθεί στους επισκέπτες ένα αναμνηστικό dvd με φωτογραφίες και βίντεο από την επίσκεψή τους στο ΄΄Μήλον της Έριδος΄΄.

Μικρό βιογραφικό εργαστηρίου και δασκάλου
«Το Μήλον της Έριδος» είναι το Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών του Γυμνασίου Βασιλικών Θεσσαλονίκης. Μετά από 18 χρόνια αδιάκοπης και επίπονης προσπάθειας, δασκάλου και μαθητών, οργανώθηκαν και εξοπλίσθηκαν τα εργαστήρια Ελευθέρου Σχεδίου, Ζωγραφικής, Ξυλογραφίας, Χαλκογραφίας, Αγγειοπλαστικής, Γλυπτικής, Μαυρόασπρης Φωτογραφίας, Κοσμήματος, Ιστορίας της Τέχνης και Κοσμήματος. Το Εργαστήρι πραγματοποίησε 45 εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έλαβε μέρος σε 9 ομαδικές και έχει συνεργασία με καλλιτεχνικούς φορείς, ενώσεις, επιμελητήρια, μουσεία και πινακοθήκες στην Ελλάδα. Πραγματοποίησε 29 παρουσιάσεις-σεμινάρια για τις τεχνικές της Χαρακτικής, συμμετείχε σε 5 επιστημονικά συνέδρια, απέσπασε 38 μετάλλια στην 4η Διεθνή Biennale Ζωγραφικής, πολλά βραβεία, επαίνους, πανελλήνιες διακρίσεις και άριστες κριτικές, από ιστορικούς της τέχνης, καθηγητές, συμβούλους και καλλιτέχνες.
Ο Γιάννης Καψιδάκης σπούδασε Ζωγραφική και Χαρακτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Από το 1994 μέχρι σήμερα, πραγματοποίησε 48 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετείχε σε περισσότερες από 350 ομαδικές σε όλο το κόσμο, έλαβε μέρος σε 5 επιστημονικά συνέδρια, πραγματοποίησε 47 παρουσιάσεις των τεχνικών της χαρακτικής, δημιούργησε 21 εργαστήρια χαρακτικής για το κοινό, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Μονή Λαζαριστών, Πινακοθήκη Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, Πινακοθήκη Αβέρωφ Μέτσοβο, Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας, Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας, Διδασκαλείο ΄΄Δ. Γληνός΄΄, Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, Helexpo-ΔΕΘ, Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Ξάνθη, Σχολή Μωραΐτη Αθήνα, Επιμελητήριο Φλώρινας, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, Δήμος Βεργίνας, Εικαστικά Εργαστήρια Νάουσας, Χαλκιδική, Μηχανιώνα, Βασιλικά, κ.α., Το 2010 τιμήθηκε με το Βραβείο Αυλαία, το 1995 με το Βραβείο συμμετοχής του 5ου Διαγωνισμού της Bosch Gallery Αθήνα., τον ίδιο χρόνο με το Β’ Βραβείο στο 2ο διαγωνισμό της Heineken-Art στη Θεσσαλονίκη και το 2002 με το Α΄ Βραβείο για το διαγωνισμό του προγράμματος Comenius . Έργα του υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, το εξωτερικό, καθώς και σε υπαίθριους χώρους. Για το έργο του έχουν γράψει, καθηγητές, θεωρητικοί και ιστορικοί της Τέχνης στον ημερήσιο, περιοδικό τύπο, καθώς και σε βιβλία και εκδόσεις τέχνης (Κ. Κιλεσοπούλου, Ξ. Σαχίνης, Χ. Χρήστου, Γ. Μήλιος, Μ. Μαυρομάτης, Ελ. Κάρτσακα κ.α.).
Από το 2002 μελετά και σχεδιάζει τη δημιουργία κατασκευών και εγκαταστάσεων στο χώρο, σε μεγάλη κλίμακα, με υλικό τον οξειδωμένο σίδηρο.

Γυμνάσιο Βασιλικών τηλ : 23960 22568 fax : 23960 22935 e-mail : mail@gym-vasil.thess.sch.gr
Γιάννης Καψιδάκης τηλ – fax :23920 44934 κιν : 6973 989 186 e-mail : kapsidakis@sch.gr
www.kapsidakis.blogspot.com www.tomilontiseridos.blogspot.com


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο