PISTOPOIHTIKO 1Νομοθετική παρέμβαση ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να εκτυπώνει και να χρησιμοποιεί δημόσια έγγραφα ανοίγει το δρόμο για την έκδοση πιστοποιητικών από το σπίτι. Συγκεκριμένα η επέκταση του “Μητρώου Πολιτών”, καθώς και τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ληξίαρχοι της επικράτειας τέθηκαν επί τάπητος ώστε να δρομολογηθεί άμεσα ο βασικός στόχος να  μπορεί κάθε πολίτης να εκδίδει μόνος του, ψηφιακά, σειρά δημόσιων εγγράφων των σχετικών τομέων και να τα χρησιμοποιεί για τις καθημερινές του ανάγκες. Να μπορεί να τα χρησιμοποιεί από μια συσκευή κινητού ή υπολογιστή μέσω ίντερνετ.


Η δρομολογούμενη επικαιροποίηση του ληξιαρχικού Νόμου, που χρονολογείται από το 1976 και η μετάβαση σε ψηφιακό περιβάλλον καθώς επίσης και η ολοκλήρωση του <<Μητρώου Πολιτών>>θα δώσει σύντομα τη δυνατότητα έκδοσης ενός πιστοποιητικού από το σπίτι, με ηλεκτρονικό τρόπο.
Τη νομοτεχνική προετοιμασία ανέλαβε μια επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων και νομικών ενώ έχουν κληθεί και οι παριστάμενοι των ληξιαρχείων να προτείνουν τις λύσεις για την μετάπτωση των ληξιαρχικών πράξεων στο ηλεκτρονικό σύστημα.

PISTOPOITIKO 2
Αξίζει να αναφέρουμε πως η χώρα μας διαθέτει 325 δημοτολόγια και 1035 ληξιαρχεία και ο όγκος των πράξεων πριν το 2013 απαιτούν επιπλέον προσωπικό, πολύ χρόνο και δαπάνη χρημάτων.
Με την επικαιροποίηση του ληξιαρχικού Νόμου θα επιτευχθεί η ταχύτατη εξυπηρέτηση και ο έλεγχος των στοιχείων ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να λαμβάνει τα αντίγραφα των πιστοποιητικών που ζητά σε απόλυτη συμβατότητα με τα αποσπάσματα, ενώ η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση εγγυάται την προστασία των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα την Ανεξάρτητη Αρχή Προσωπικών Δεδομένων.
Πρόκειται ουσιαστικά για μία Νομοθετική παρέμβαση που θα δώσει τη δυνατότητα να μην υπάρχει ταλαιπωρία των πολιτών, αλλά και των εργαζόμενων, στα ληξιαρχεία και τα δημοτολόγια της χώρας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο