ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

odontotoi troxoi kalhΟι οδοντωτοί τροχοί πήραν τη σκυτάλη στα μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής, των ΚΔΑΠ του Δήμου Θέρμης, όπου τα  παιδιά, μαθαίνουν ολοένα και περισσότερο πως η επιστήμη και η τεχνολογία δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβούνται, αλλά κάτι που αξίζει τον κόπο να «αγκαλιάσουν», να διερευνήσουν και να το χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.


Με την άσκηση των οδοντωτών τροχών, τα παιδιά κατάφεραν να κατανοήσουν, τον τρόπο μετάδοσης κίνησης μέσω των συγκεκριμένων γραναζιών, καθώς και τον έλεγχο της κίνησης με τη χρήση του αισθητήρα κλίσης .Στο πλαίσιο της άσκησης τα παιδιά χρησιμοποίησαν τα  γρανάζια που τους δόθηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να πετύχουν την αύξηση της τελικής ταχύτητας κατά 9 φορές παραπάνω διατηρώντας την ισχύ του κινητήρα που κατασκεύασαν σταθερή.  Ολοκληρώνοντας την άσκηση των οδοντωτών τροχών, με τη βοήθεια των εκπαιδευτών τους τα παιδιά έλεγξαν την κίνηση της περιστροφής της φτερωτής με τη χρήση του αισθητήρα κλίσης.

odontotoi troxoi 2

Οι συμμετέχοντες μαθητές προγραμμάτισαν τον αισθητήρα κατά τέτοιο τρόπο ώστε όταν η θέση του ήταν πάνω να κινείται η φτερωτή αριστερόστροφα με μεγάλη ταχύτητα, όταν η θέση του αισθητήρα ήταν παράλληλη με το οριζόντιο επίπεδο, που ήταν το τραπέζι εργασίας τους, να σταματάει η κίνηση κι όταν η θέση του ήταν κάτω να κινείται δεξιόστροφα και με μικρή ταχύτητα. Τα μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής θα συνεχιστούν  εφαρμόζοντας το μοντέλο εκπαίδευσης S.T.E.M. του οποίου η δραστηριότητα ρομποτικής είναι η απόλυτη έκφραση. Με την βοήθεια των μηχανοκίνητων μοντέλων της LEGO® και τα ειδικά διαμορφωμένα σενάρια σχετικά με την ενέργεια, την ανακύκλωση, τη βιολογία, τα φυσικά φαινόμενα, τον πλανήτη, το διάστημα κλπ. οι μαθητές θα κατασκευάζουν και θα προγραμματίζουν δίνοντας πάντα  “ζωή” στις δημιουργίες τους.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο