biologikh georgia kalhΑπό σήμερα Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 ξεκίνησε  σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΛΓΑ, το φετινό εθνικό πρόγραμμα χαλαζικής προστασίας με εναέρια μέσα. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου του 2018, ενώ  σκοπός του είναι η καταστολή του χαλαζιού.
Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί μέρος του συνολικού Προγράμματος Ενεργητικής Προστασίας του Οργανισμού, εφαρμόζεται τα τελευταία 35 χρόνια σε περιοχές της Μακεδονίας και της Κεντρικής Ελλάδας,  καλύπτοντας συνολικά εκτάσεις 5,2 εκατομμυρίων στρεμμάτων, εκ των οποίων 2,7 εκατομμύρια στρέμματα περίπου στη Μακεδονία και 2,5 εκατομμύρια στρέμματα περίπου, στην Κεντρική Ελλάδα.

Σκοπός του προγράμματος είναι η καταστολή του χαλαζιού και η μείωση των επιπτώσεων στις αγροτικές καλλιέργειες συμβάλλοντας στην προστασία των προϊόντων των παραγωγών και στην οικονομική ανάπτυξη της υπαίθρου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή  του προγράμματος  οι αγρότες της περιοχής μας, μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμης και το τηλέφωνο 2396330032.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο