ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

spartakos patoylidoyΣυνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες τα μέλη του ΑΜΓΣ Σπάρτακος στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκε το όραμα και οι στόχοι της μεγάλης διοργάνωσης «8o Emeralds cup Spartacus», που φιλοξενείται για μία ακόμη χρονιά στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο των Βασιλικών και το Δήμο Θέρμης. Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων:  η Αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου καθώς και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ κ. Νικόλαος Λαγός, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ.Α, κ. Αλέξης Αδαμίδης, η πρώην Γ.Γ.Α Κούλα Γιαννακίδου και μέλος του Σπάρτακου, ενώ μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα της Πρωταθλήτριας Βουλγαρίας που κατέκτησε Παγκόσμιο τίτλο και είχε στο παρελθόν παρουσίες στο “Emeralds Cup”, κ. Μαρίας Μάτεβα.

 

Στην ανάγκη στήριξης από την Περιφέρεια παρόμοιων μίτινγκ αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου η οποία συμμετείχε στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου: «Όλες οι παρόμοιες προσπάθειες είναι εξαιρετικές γιατί δίνουν προοπτική στον αθλητισμό και στην τελική το εισπράττει ο τόπος μας. Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα που υπάρχουν για χώρους άθλησης και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο με τις δυνάμεις της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αγώνες του Σπάρτακου».
Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΘ Θέρμης, Νίκος Λαγός αφού εξήρε το μοντέλο λειτουργίας του Σπάρτακου τόνισε: «Ο Δήμος μας είναι ευτυχής που ένα τόσο ιστορικό σωματείο έχει έδρα τη Θέρμη. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να συμπαρασταθούμε στον Σπάρτακο όπως και στα υπόλοιπα 90 τμήματα που καλλιεργούν Ολυμπιακά αθλήματα σάλας και φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Δήμου μας. Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών σε Τρίλοφο, Ν. Ραιδεστό και Ταγαράδες».

spartakos synentwfksi 2ρυθμική 5

Αισιόδοξος για μία ακόμη επιτυχή διοργάνωση το ερχόμενο Σαββατοκύριακο εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του ΑΜΓΣ Σπάρτακος τονίζοντας χαρακτηριστικά:
“Όλα είναι έτοιμα για μία ακόμη πετυχημένη διοργάνωση». Μ’ αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του Α.Μ.Γ.Σ. Σπάρτακος Γιώργος Δέλλιος δημοσιοποίησε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (Τετάρτη 17/10) για το «8o Emeralds cup Spartacus», την αισιοδοξία του για την επιτυχία του διεθνούς μίτινγκ της ρυθμικής γυμναστικής που θα διεξαχθεί στο Δ.Α.Κ. Βασιλικών 20 και 21 Οκτωβρίου.
«Η προσπάθεια που κάνουμε ώστε να υπάρχει συνέπεια απέναντι στους αθλητές που συμμετέχουν είναι τεράστιες και μάλιστα σε εποχή κρίσης. Δεν μας λυγίζουν τα προβλήματα, αντιθέτως μας δυναμώνουν. Ο Σπάρτακος έχει 34 χρόνια ιστορίας, έχει «γεννήσει» Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές και θα συνεχίσει να προάγει τον Αθλητισμό», συνέχισε ο κ. Δέλλιος ο οποίος κατέληξε: «Φέτος προτιμήσαμε να έχουμε λιγότερες συμμετοχές, αλλά να είναι υψηλότερο το επίπεδο των αγώνων. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Έχουμε 170 συμμετοχές, από την Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία, τη Σουηδία και τη Ν. Αφρική και ο στόχος μας είναι την επόμενη χρονιά να κάνουμε μία διοργάνωση που θα μείνει στην ιστορία. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Θέρμης και τον Δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο, τη Βούλα Πατουλίδου, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Οργανισμό Τουρισμού, τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, τον ΓΓΑ Τζούλιο Συναδινό και τον ειδικό του Σύμβουλο Αλέξη Αδαμίδη, καθώς και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γυμναστικής Σάκη Βασιλειάδη για την μεγάλη συμπαράσταση τους στους αγώνες. Ακόμη ευχαριστώ όλους τους χορηγούς που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ρυθμική 4ρυθμική φώτο 2ρυθμικη 3

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ.Α, Αλέξης Αδαμίδης τόνισε ότι «ο Σπάρτακος μετουσιώνει για την ΓΓΑ την έννοια του ερασιτεχνικού αθλητισμού και αποτελεί το αντίβαρο του επαγγελματικού. Αυτός είναι και ο λόγος τελούν υπό την Αιγίδα μας οι αγώνες». Και ο κ. Αδαμίδης συμπλήρωσε: «Υπάρχουν αλλαγές στην ελληνική γυμναστική και αισιοδοξούμε ότι θα της δώσουν ώθηση. Στηρίζουμε τον αθλητισμό και περιμένουμε από τους Δημάρχους προτάσεις για έργα σε αθλητικούς χώρους καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα κονδύλια τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν».
Η πρώην Γ.Γ.Α Κούλα Γιαννακίδου και μέλος του Σπάρτακου, η οποία υποστηρίζει το “Emeralds Cup” από τα πρώτα του βήματα, όταν πήρε τον λόγο, αφού απένειμε τα εύσημα στη διοίκηση του συλλόγου για το γεγονός ότι για 8η χρονιά διοργανώνει ένα διεθνές μίτινγκ τόνισε: ’’Γίνεται μία προσπάθεια άξια συγχαρητηρίων. Εύχομαι και φέτος οι αγώνες να έχουν επιτυχία. Είναι υψηλού επιπέδου και όσοι πάνε στο Δ.Α.Κ Βασιλικών θα φύγουν ενθουσιασμένοι».

ρυθμική φωτο 1Κατά της διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα της Πρωταθλήτριας Βουλγαρίας που κατέκτησε Παγκόσμιο τίτλο και είχε στο παρελθόν παρουσίες στο “Emeralds Cup”, Μαρίας Μάτεβα. «Είμαι πολλή χαρούμενη που οι διοργανωτές με θεωρούν επίτιμη προσκεκλημένη. Το “Emeralds Cup Spartacus” είναι ένα μίτινγκ υψηλών προδιαγραφών. Οι αποστολές απολαμβάνουν μία εξαιρετική φιλοξενία και είναι τιμή για τους αθλητές να συμμετάσχουν στο μίτινγκ. Εύχομαι καλή επιτυχία στο “8o Emeralds Cup Spartacus” και καλή τύχη σ’ όλους».

Στη σημασία του μίτινγκ αναφέρθηκε η αρχιπροπονήτρια του Σπάρτακου, Αντριάνα Τσέτκοβα η οποία μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τόνισε: «Είναι ένα εξαιρετικό μίτινγκ με αθλητές υψηλού επιπέδου. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αθλητές και να απολαύσουν τους αγώνες».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Εθνική ομάδα της Νότιας Αφρικής άνοιξε χθες τον χορό των αφίξεων των αποστολών που θα συμμετάσχουν στους αγώνες. Την αποστολή υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο πρόεδρος του Α.Μ.Γ.Σ. Σπάρτακος Γιώργος Δέλλιος, ενώ ακολούθησε αυτή της Σουηδίας και αργά το απόγευμα της Ρωσίας.
Οι αγώνες στους οποίους η είσοδος είναι ελεύθερη, αρχίζουν στο Σάββατο 20 Οκτωβρίου το πρωί και ολοκληρώνονται το απόγευμα της Κυριακής στις 4 μ.μ. , ενώ η επίσημη τελετή έναρξης της μεγάλης αυτής διοργάνωσης που φιλοξενείται στο Δήμο Θέρμης, θα γίνει στο Σάββατο στις 6μ.μ.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο