Ανακοινώσεις|

imagesΚοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις ξαφνικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών από την Ανατολική στη Δυτική Θεσσαλονίκη εξέδωσαν η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, η Ένωση και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Θέρμης.
Με το ψήφισμα, που απευθύνουν στον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο αλλά και στις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες για την εκπαίδευση, χαρακτηρίζουν ως απαράδεκτη και αιφνίδια τη σχετική απόφαση και ζητούν την ανάκληση της, αφού κάποιοι από τους εν λόγω εκπαιδευτικούς διδάσκουν και σε σχολεία του δήμου Θέρμης.

 Ψήφισμα διαμαρτυρίας σχετικά με τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών από το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την αριθμ.204775/Ε1/16.12.2014 Υπουργική Απόφαση

Η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Θέρμης, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Θέρμης, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Θέρμης διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αιφνίδια μετακίνηση εκπαιδευτικών από το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Δυτικής εσσαλονίκης σύμφωνα με την αριθμ.204775/Ε1/16.12.2014 Υπουργική Απόφαση, οι οποίοι κάλυπταν λειτουργικές ανάγκες των σχολείων του Δήμου μας.
Η κίνηση αυτή είναι απαράδεκτη στη μέση της χρονιάς για τους παρακάτω λόγους:
• Διαταράσσεται αφενός το παιδαγωγικό κλίμα των τάξεων
• Διαταράσσεται η ψυχολογία των παιδιών καθώς η σχέση μαθητή –δασκάλου είναι βασικό κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
• Αναστατώνονται οι οικογένειες δεκάδων μαθητών, που είχαν επενδύσει εκπαιδευτικά στους συγκεκριμένους δασκάλους.
• Διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων.
• Τινάζεται στον αέρα ο προγραμματισμός δεκάδων εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.
• Διαταράσσεται η κοινωνική ειρήνη με εμφανή την αντιπαράθεση ανάμεσα σε Ανατολική και Δυτική Θεσσαλονίκη.

Τέλος ζητάμε να προβείτε σε ανάκληση της απόφασης μετακίνησης εκπαιδευτικών και να αποδώσετε ευθύνες σε όσους με κακό προγραμματισμό δημιούργησαν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window