ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

           Χτες πραγματοποιήθηκαν οι τρεις πρώτες συναντήσεις καλωσορίσματος των νέων που μέχρι τώρα, δήλωσαν συμμετοχή. Αφού χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες με γεωγραφική κατανομή οι πρώτες αυτές συναντήσεις έγιναν διαδικτυακά και αποτελούσαν μια πρώτη ενημέρωση για το πρωτοπόρο αυτό εγχείρημα.
Οι επόμενες συναντήσεις θα είναι βιωματικά εργαστήρια στα οποία να μάθουν οι νέοι πώς να εφαρμόσουν τα εργαλεία λήψης αποφάσεων της κοινωνιοκρατικής μεθόδου και ως ενεργοί πολίτες θα βιώσουν την ουσιαστική δημοκρατία μέσα από διαδικασίες συναίνεσης και δημιουργίας. Τα επόμενα εργαστήρια – συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης ανάλογα με τις εγγραφές των νέων σε κάθε οικισμό. Συγκεκριμένα συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ν. Ρύσιο και τη Θέρμη την Παρασκευή 5/6, στα Βασιλικά και τη Σουρωτή θα γίνουν την Τρίτη 9/6 ενώ στην Καρδία και τον Τρίλοφο την Παρασκευή 12/6.

“Στόχος μας είναι κάθε χωριό του δήμου Θέρμης να έχει και τη δική του ομάδα νέων. Το κάλεσμα συνεχίζεται, το σχήμα είναι ανοιχτό και πάντα υπάρχει η δυνατότητα για κάποιον να συμμετέχει όταν το θελήσει” τονίζει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ν. Γενιάς Στέλιος Αποστόλου.
“Τα παιδιά που συμμετείχαν στις συναντήσεις “ήρθαν” ενημερωμένα και “διαβασμένα”! Γνώριζαν τις βασικές αρχές της κοινωνιοκρατίας και ήταν ενθουσιασμένα με την ιδέα της τόσο ουσιαστικής και άμεσης δημοκρατίας, όπου αντί για την πλειοψηφική απόφαση υπάρχει η συναίνεση και αντί του “ προεδρείου”, υπάρχει η εκπροσώπηση, η οποία αλλάζει τακτικά και ανάλογα με τη θεματολογία. Η πρόσκληση για συμμετοχή είναι πάντα ανοιχτή!” τονίζουν τα στελέχη του Γραφείου Παιδείας.  “Εάν είστε από 15 έως 29 ετών μπορείτε ανά πάσα στιγμή να συμμετέχετε στο Συμβούλιο Νέων του δήμου Θέρμης. Είμαστε στη διάθεσή σας για να λύσουμε τις απορίες σας ή να σας ενημερώσουμε στο τηλέφωνο 2313300765.

Για να επικοινωνήσετε με τους νέους του Συμβουλίου μπορείτε να να απευθυνθείτε στη σελίδα https://www.facebook.com/youthcouncilmunicipalityofthermi/   

Νέου Ρυσίου Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ρυσίου Παρασκευή 5/6/2020 15:30-17:30

Θέρμης-Τριαδίου

Δημοτικό Θέατρο Θέρμης Παρασκευή 5/6/2020 18:00-20:00
Βασιλικών – Νέας Ραιδεστού Αίθουσα Συνεδριάσεων Κοινότητας Βασιλικών Τρίτη 9/6/2020 15:30-17:30
Αγίας Παρασκευής-Σουρωτής-Περιστεράς-Λιβαδίου-Αγιού Αντωνίου-Μονοπήγαδου Πολιτιστικό Κέντρο Σουρωτής Τρίτη 9/6/2020 18:00-20:00
Καρδίας- Κάτω Σχολαρίου Πνευματικό Κέντρο Καρδίας Παρασκευή 12/6/2020 15:30-17:30
ΤριλόφουΠλαγιαρίου

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο