Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση|

Πρόγραμμα παραστάσεων Σχολής Χορού Δήμου Θέρμης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ | ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
Αίθουσα Μ2 | Αιμίλιος Ριάδης
1η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΩΡΑ 17:00
2η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΩΡΑ 20:30

3η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΩΡΑ 17:00
4η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΩΡΑ 20:30
………………………………………………..
ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ – ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Ιστορικό: Η Σχολή Χορού της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ. ξεκίνησε το 1986. Σήμερα στα τμήματα χορού του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης και των Κέντρων Πολιτισμού όλων των οικισμών του Δήμου φοιτούν περίπου 800 σπουδαστές. Από τον Οκτώβριο του 2007 η έδρα της σχολής μεταφέρθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Τριαδίου, σε ένα κτίριο ειδικά διαμορφωμένο σύμφωνα με τις επίσημες προδιαγραφές του Υπουργείου Πολιτισμού για σχολή μπαλέτου.
Τα μαθήματα γίνονται από διπλωματούχους καθηγητές σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών που καθορίζεται από το Υπουργείο και απευθύνονται σε αρχάριους αλλά και προχωρημένους χορευτές. Σκοπός της Σχολής Χορού είναι η σωστή εκγύμναση, η άρτια κατάρτιση, η ανάπτυξη της ευλυγισίας, η αρμονία κινήσεων, η σωστή αίσθηση του χώρου, η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος και γενικότερα η επαφή των σπουδαστών με την τέχνη του χορού. Στη σχολή παρέχονται οργανωμένες σπουδές, που δίνουν τη δυνατότητα στους σπουδαστές, να ασχοληθούν και επαγγελματικά με το χορό, αν το επιθυμούν.
Η Σχολή Χορού διοργανώνει δύο φορές «ανοιχτά μαθήματα» για τους γονείς κατά την διάρκεια του σχολικού έτους. Κάθε χρόνο λαμπερές παραστάσεις χορού ολοκληρώνουν τη συστηματική και με αγάπη διδασκαλία του χορού στα νεαρά μας ταλέντα, ενώ συμμετοχές σε καλλιτεχνικούς αγώνες και φεστιβάλ έχουν στεφθεί με επιτυχία. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται σεμινάρια για παιδιά και ενήλικες σε διάφορα είδη χορού, που ως στόχο έχουν την εξέλιξη των γνώσεων και την τεχνική κατάρτιση των μαθητών.

Στη Σχολή Χορού λειτουργούν τα εξής τμήματα:
-Κλασικό Μπαλέτο
-Σύγχρονος Χορός
-Μοντέρνος Χορός
-Hip-Hop | Latin | Ρυθμική – Ενόργανη | παιδικό, κορασίδων
-Προπεγγαλματικό | Προετοιμασία σπουδαστών για Ανώτερες Επαγγελματικές
-Σχολές με συνοδεία πιάνου

Σχολή Χορού Δήμου Θέρμης | Αναγνωρισμένη από το κράτος

Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε οι κινούμενες εικόνες μπορούν να πάρουν εκατομμύρια μορφές. Έχουν ενδιαφέρον. Αλλά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ποτέ τον χορό γιατί οι εικόνες δεν αναπνέουν.
Ο χορός είναι γιορτή της ζωής.
Χορός μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης με την οποία ο άνθρωπος μπορεί να εκφράζει τον εσωτερικό του κόσμο, τις δημιουργικές και καλλιτεχνικές του δεξιότητες. Ο Μωρίς Μπεζάρ έλεγε ότι ο χορός είναι μια από τις πιο σπάνιες ανθρώπινες δραστηριότητες, όπου ο άνθρωπος δίνεται ολόκληρος σώμα, καρδία και πνεύμα.
Ο χορός είναι παράλληλα και ένα ανοιχτό πεδίο έρευνας, διερεύνησης και εξέλιξης της αντίληψης, της κινητικής νοημοσύνης, της προσωπικότητας, της έμπνευσης, της δημιουργικότητας.
Ο στόχος της Σχολής Χορού της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ. είναι οι μαθητές να αγαπήσουν την τέχνη του χορού, να διδαχθούν την τεχνική του, να μυηθούν σ’ αυτόν ώστε να εκφράσουν μέσα από την κίνηση συναισθήματα και σκέψεις, να εκτονωθούν και να γυμναστούν.
Το διδακτικό προσωπικό της Σχολής είναι έμπειροι και καταξιωμένοι καθηγητές- χορευτές. Η ατέρμονη όρεξη και πάθος τους για δημιουργία και η αγάπη τους για τα παιδιά αποτελούν τα χαρακτηριστικά όλων των καθηγητών χορού που στελεχώνουν τη Σχολή μας.
Σήμερα στα τμήματα χορού σε όλο το δήμο Θέρμης φοιτούν περίπου 800 σπουδαστές και τους παρέχονται σπουδές που δίνουν την δυνατότητα να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χορό.
Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας εμπιστευτήκατε ότι πολυτιμότερο έχετε, τα παιδιά σας, δίνοντας μας δύναμη και έμπνευση για να προχωρήσουμε στο μέλλον, ακούραστα για τον τόπο μας, για τα παιδιά μας, για τον πολιτισμό.
«Όταν χορεύεις, γράφεις στη γη αυτό που θέλει να πει η ψυχή σου», Κωνσταντίνος Καβάφης

Αθηνά Παπαδάκη, Πρόεδρος

……………………………………………………………………………………..
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ – Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.: Αθηνά Παπαδάκη
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Τσαμασλίδου Σοφία
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ & ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ : Άντυ Χαντζή


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο